Impozantan koncert

U Gajdobri održan gala koncert KUD “Blagoje Parović”

1109

U novootvorenoj Sportskoj hali u Gajdobri je protekle subote u okviru „Petrovdanskih svečanosti 2018.“ održan gala koncert KUD-a „Blagoje Parović“.


Na koncertu su, pored domaćina, učestvovali CZNTK „Abrašević“ iz Kragujevca, CTKU „Abrašević“ iz Bačke Palanke, kao i KUD „Jovan Dučić“ iz Nove Gajdobre. Koncert je privukao veliku pažnju Gajdobrana i svih posetilaca na seoskoj i hramovnoj slavi s obzirom na to da je u hali te večeri bilo preko 1.000 gledalaca, a da je još njih stotinu ostalo ispred hale.

– Sa velikom radošću želim da obavestim javnost da je gala koncert protekao fantastično. Pored seoske i hramovne slave Gajdobre, gala koncertom je obeleženo pola veka postojanja KUD-a „Blagoje Parović“. Puno mi je srce što smo uspeli da svi zajedno podignemo kulturu i tradiciju, stvaranu godinama, na nivo veći od očekivanog.

Bez lažne skromnosti, smatramo da smo uspeli da napravimo nešto što je malo kome do sada uspelo u našoj okolini. Prvenstveno bih hteo da se zahvalim svim sponzorima bez čije nesebične i velikodušne pomoći veliki deo ovog spektakla ne bi bilo moguće ostvariti. Takođe, hvala našim gostima koji su podržali i uveličali našu ideju.

I na kraju, ali ne manje bitno, želim da pohvalim i da se zahvalim mojim igračima, od onih najmanjih i najslađih, preko izvođačkog sastava do dve grupe veterana. Uloženo je mnogo truda i vremena, bilo je tu dosta odricanja, ali posle ovakvog koncerta i reakcija svih smatram da je to vredelo. Još jednom hvala svima, kaže Miloš Babalj iz KUD-a „Blagoje Parović“.

Gala koncert je trajao dva ipo sata i posetioci su imali prilike da uživaju u koreografijama, izvođenju pevačkih grupa, pesama i igara iz cele Srbije i Hercegovine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here