Imunizacija u Bačkoj Palanci: 86 posto dece u drugoj godini vakcinisano

Izveštaj o radu i finansijski izveštaj bačkopalanačkog doma zdravlja za 2018. godinu

527

BAČKA PALANKA: Na današnjoj sednici Opštinskog veća razmatran je izveštaj o radu i finansijski izveštaj Doma zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ za 2018. godinu.


Direktor bačkopalanačkog doma zdravlja dr Goran Stupar rekao je da je tokom prošle godine podignut nivo grupnog i individualnog zdravstvenog rada. Takođe, poboljšan je i preventivni rad, pre svega zbog doktora koji su se vratili sa specijalizacije.

„Kada je u pitanju imunizacija, smatram da i dom zdravlja i kompletna zajednica moraju da se više angažuju protiv antivakcinalnog lobija. Mi smo u stalnom kontaktu sa Pokrajinskim sekretarijatom i nadležnim sanitarnim inspekcijama jer je samo 86 posto dece u drugoj godini života vakcinisano, a ispod 95 procenata predstavlja veliki rizik za pojavu epidemije“, istakao je Stupar.

Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ finansira se iz budžeta, donacijama kao i sopstvenim prihodima. Tokom 2018. godine izvođeni su radovi na pojedinim ambulantama – tekuće održavanje, zamena stolarije, sanacija krova.

U 2018. godini u saradnji sa opštinom Bačka Palanka, Dom zdravlja je realizovao besplatne mamografske preglede za žene sa sela. Pregledano je 270 žena, a mnoge od njih su poslate dalje na dodatna ispitivanja.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here