Iz porodilišta pravac teratana

1330

Zategnuto telo samo dve nedelje posle porođaja! Ona je u formi, a porodila se prošle nedelje! Nedavno se porodila, a sad svi mogu da joj pozavide na liniji!


Ovo su samo neki od kreativnih naslova koji krase, uglavnom žutu štampu, pisajući o poznatim damama tek što postanu majke. I nije to toliko čudno jer ipak je to žuta štampa i ipak su to „poznate“ dame koje i same vole ovakvu vrstu pažnje. Ipak, sada kada su društvene mreže u ekspanziji i kada poznati možemo biti svi, ovaj fenomen ultra mega giga ribe dva dana posle porođaja otišao je predaleko.

Kada sam bila trudna i kada je stomak počeo da raste, prsti, ruke, noge da otiču, celulit na tone da se gomila prvo što bi mi većina ljudi rekla kad me vidi: „Ej pa nisi se puno ugojila“. Ni zdravo, ni kako si, ni kako beba, ni lepa si/ružna si… Kad sam se porodila i prvi i drugi put, ista priča: „Malo ti je ostao stomak, ali nije strašno, skinućeš to“, „Ma ko da nisi rađala, jedino strije imaš, ali njih možeš laserski skinuti kasnije“.

I tako nizali su se komentari uglavnom meni nebitnih ljudi, oni koji te sretnu u prodavnici na ćošku, ili neki stari „prijatelji“ koji te iz daljine prvo prepeglaju pogledom nekoliko puta pa donesu sud o tvom telu, jer smatraju (valjda) to normalnim.

Da li su poznate dame širom sveta sa svojim besprekornim izgledom po izlasku iz porodilišta postavile standarde za sve žene ovog sveta? Da li smo pored štampe požuteli i mi pa od naših malih nebitnih života pravimo šou program? Da li smo svesni koliko je strašno videti poznatu sportistkinju dve nedelje nakon porođaja kako radi vežbe istezanja? Za nju strašno nije, baš me briga šta će raditi sa svojim telom, ali nažalost na nju može da se ugleda bilo koja druga porodilja jer je najvažnije KOLIKO BRZO ĆE SE ŽENA VRATITI U FORMU POSLE POROĐAJA.

Priča se i o toj postporođajnoj depresiji. I kao i sa masom drugih stvari i tu je posredi paradoks. Dok se psiholozi, ginekolozi i babice slažu da se o prvim danima posle porođaja treba pričati, treba potražiti podršku najmilijih pa i stručnu pomoć, mlade mame se takmiče koja manje celulita ima i koja će pre u teretanu. Pa vama nema pomoći, ali ni dijagnoze.

Dok se pozabavim sa dvoje dece, skuvam ručak, spremim kuću, nahranim, presvučem, odvedem, pokupim, dovedem, igram ringe raja, nosam u naramku, pevam, plešem, kontam da pogubim dovoljno kalorija. Ne znam, brojala nisam. Da ne lažem, ima tu i dobre genetike, ali ima i opuštenih grudi, sala oko struka, stomak izrezan strijama. Ugojila sam se preko 20 kila oba puta, skinula posle godinu dana, izobličila se totalno, ali ostadoh normalna.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here