Izjava oca preminulog dečaka iz Silbaša

14646
FOTO: A.STANKOVIĆ / RAS SRBIJA

David je bio dobro dete, odličan đak i vredan u svakom poslu kojeg bi se prihvatio, reči su neutešnog dečakovog oca Zorana Ninkova (47), skrhanog od bola i tuge za svojim mezimcem, koji je nastradao u ponedeljak od strujnog udara u njihovoj kući u Silbašu, mestu bačkopalanačke opštine.


Dok su postavljali metalni nosač nadstrešnice od vrata na nusprostoriji u dvorištu, Zoran Ninkov je električnom bušilicom probušio rupu sa spoljne strane, a David je iznutra pokušao da postavi zavrtanj i u tom trenutku se dogodio strujni udar.

[wonderplugin_slider id=181]

 

– Pao je sa metalnih merdevina. Pokušao sam da mu pomognem, pozvao sam komšije… Ubrzo je stigla Hitna pomoć ali, nažalost, mom detetu nije bilo spasa – priseća se nesrećni otac tog kobnog trena, u razgovoru za „Novosti“.

Kako dodaje, unutrašnjost prostorije dvorišnog objekta koji su renovirali opšivena je lamperijom tako da se nije videlo da li i gde iznad vrata prolazi nekakav električni kabal.

– Zašto struja nije ubila mene, umesto mog Davida. Šta ćemo i kako ćemo bez njega. I cela škola plače. Bio je omiljen među drugarima – govori Zoran, zaposlen u bačkopalanačkom „Tarketu“.

Pogledaj: Tragedija u Silbašu: Stradao dečak (13) od posledica strujnog udara

U kuću porodice Ninkov u Svetosavskoj ulici broj 98, koju su pre nekoliko godina kupili i renovirali, od ranog jutra dolaze đaci i nastavnici OŠ „Braća Novakov“, u kojoj je David ove jeseni krenuo u sedmi razred. Pristižu meštani, prijatelji i rodbina, da izraze saučešće i upute reči utehe roditeljima i sestrama Danijeli i Emanueli, učenicama prvog i četvrtog razreda srednje škole.

– Naš David je voleo da svira akustičnu gitaru. Išao je i na časove kod profesora u Bačkoj Palanci. Sad više nećemo čuti njegovo muziciranje u našoj kući – jedva da izgovara reči Emanuela Ninkov, neutešna Davidova sestra.

[wonderplugin_slider id=174]

 

Najlepše o svom unuku, kroz suze, govore Andrija i Biserka Medovarski, roditelji dečakove majke Marte koja je medicinska sestra u novosadskom porodilištu Betaniji.

– Bio je naš David dobro i vredno dete. Pomagao je i nama i svima. Zašto nas je zadesila ova tragedija – pita se neutešni deda Andrija.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here