Izmene u saobraćaju u centru Bačke Palanke

7377
Foto: Dnevnik

BAČKA PALANKA: Zbog radova na parternom uređenju i rekonstrukciji raskrsnice ulica Kralja Petra Prvog i Žarka Zrenjanina od 8. oktobra menja se režim saobraćaja u centru Bačke Palanke.


Tačnije, zatvara se za saobraćaj raskrsnica i deo glavne ulice od Žarka Zrenjanina do puta koji vodi do Doma zdravlja. Kako se navodi u saopštenju za javnost, koje je potpisao direktor JP „Standard” Miroslav Sićević, zatvaranje za saobraćaj dela centralne zone sa sobom povlači izmenu regulisanja saobraćaja i u okolnim ulicama koje gravitiraju zoni u kojoj se izvode radovi.

[wonderplugin_slider id=181]

 

Deo Ulice Žarka Zrenjanina od Đure Jakšića do Kralja Petra i od ulaza u Blok Partizan do Kralja Petra imaće privremeno status „slepog puta” da bi se omogućio pristup zoni pošte, zgrade socijalnog i stanarima okolnih zgrada. Na delu Ulice Kralja Petra od Žarka Zrenjanina do puta ka Domu zdravlja totalno se obustavlja saobraćaj, a deonica od puta ka Domu zdravlja od Šafarikove ulice prevodi se privremeno u status „slepog puta”.

U ovoj fazi biće omogućen dolazak i odlazak vozila službe hitne pomoći Kralja Petra ulicom iz pravca Šafarikove. Postojećom saobraćajnom signalizacijom vozilima službe hitne pomoći dozvoljeno je kretanje iz pravca Bačke ulice. Snabdevanje pijace i okolnih maloprodajnih objekata omogućeno je u ovoj fazi radova preko Kralja Petra od pravca Šafarikove ulice.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Deo glavne ulice od Žarka Zrenjanina do Trga bratstva i jedinstva je pod posebnim režimom saobraćaja, tako da ostaje zabrana motornim vozilima, osim za vozila sa posebnom dozvolom. Nadležni kažu da je poželjno da se građani sa najavljenim izmenama režima saobraćaja upoznaju ranije, kako se 8. oktobra ne bi stvarale nepotrebne gužve i nervoza.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here