Izrečena presuda četvorici uhapšenih prošle godine nadomak Obrovca

2239

Pred Posebnim odeljenjem beogradskog Višeg suda na ukupno 33 godine i šest meseci zatvora osuđena su četvorica okrivljenih kojima se na teret stavlja da su trgovali narkoticama. Oni su uhapšeni u martu prošle godine, nakon što je policija u selu Obrovac, nedaleko od hrvatske granice, pronašla skoro tonu narkotika skrivenog u cisterni.


Prvostepenom presudom na 11 godina robije osuđen je Dragan Glišić (50), dok je dve i po godine manje „zaradio“ Dragan Popović (38). Istom presudom kazne od po sedam godina zatvora izrečene su Predragu Isidoroviću (27) i Vladimiru Kesiću (37). Odlukom suda od njih je oduzeto 990,80 kilograma konoplje sa psihoaktivnom kontrolisanom supstancom THC.

Nakon njihovog hapšenja saopšteno je da je reč o najvećoj zapleni narkotika u jednoj akciji, ne samo u Srbiji već i u regionu. Njena tržišna vrednost se procenjuje na četiri miliona evra. Rečeno je da je droga pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac, kod Bačke Palanke. Bila je sakrivena u posebno izrađenim bunkerima, a odatle je trebalo da bude prebačena u nekoliko vozila radi daljeg transporta. Krajnje odredište bila je Zapadna Evropa.

[wonderplugin_slider id=24]

 

Ukinut pritvor

Sudskom odlukom Draganu Glišiću i Draganu Popoviću do pravosnažnosti presude ukinut je pritvor u kojem su se nalazili od 19. marta prošle godine. Njima je izrečena mera zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor. Predragu Isidoroviću i Vladimiru Kesiću pritvor je ukinut sredinom jula, koji je zamenjen zabranom napuštanja stan

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here