субота, април 20, 2024
Насловна Инфо Србија Jako nevreme u Beogradu

Jako nevreme u Beogradu

3198

BEOGRAD: Nevreme praćeno jakom kišom, grmljavinom i ponegde gradom zahvatilo je danas pre podne Beograd, sabraćaj u gradu je otežan i usporen, a neke ulice su pod vodom.

   

U Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd agenciji Fonet je rečeno da je Višnjička ulica pod vodom i da je saobraćaj preusmeren, dok tramvaji stoje kod Vukovog spomenika, Glavne železničke stanice, na Autokomandi i u Kneževcu.

Voda se polako povlači i ekipe su na terenu, rekli su u GSP-u.

Republički hidrometeorološki zavod za neredni sat vremena izdao je upozorenje da će širom južnog Banata, severa Šumadije i Pomoravlja biti jaki pljuskovi sa grmljavinom i količinom padavina od 20 do 30 mm.

Na teritoriji cele Srbije na snazi je narandžasti meteoalarm zbog obilnih padavina, grmljavine i olujnog vetra.

Naoblačenje koje je u ranim jutarnjim satima zahvatilo severne i zapadne, tokom pre podneva i sredinom dana proširiće se i na ostale predele uslovlјavajući kišu, plјuskove, grmlјavinu, osetan pad temperature kao i jak, povremeno olujni vetar, usled premeštanja hladnog fronta preko područja Srbije, navodi se u obaveštenju RHMZ.

U zoni fronta lokalno intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i količinom kiše više od 20 mm za tri sata i kratkotrajna pojava sugradice i grada.

Za dane vikenda malo do umereno oblačno, suvo i hladnije. U subotu jak severozapadni vetar, krajem dana u slabljenju.

U ponedeljak na jugu i istoku naoblačenje sa kišom i pljuskovima, do kraja dana zahvatiće i centralne krajeve. Na severu suvo sa sunčanim periodima. Zatim će do kraja sledeće sedmice preovlađivati oblačno, hladno i kišovito. Temperatura ispod proseka, u većini mesta od 18 do 23 stepena, sredinom sedmice i hladnije kad se očekuju i obilnije padavine.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here