Jesenje aktivnosti

Turistička organizacija opštine Bačka Palanka

813

BAČKA PALANKA: O novostima u Turističkoj organizaciji opštine Bačka Palanka, za Nedeljne novine govori direktorka Milica Stoisavljević.


– Pre mesec dana smo bili na „LORIST“-u, sajmu lova, ribolova i turizma, a kao svake godine, nastupili smo na štandu Turističke organizacije Vojvodine, na kojem su bile gotovo sve turističke organizacije iz pokrajine, a to je dobar koncept, jer se predstavljamo kao regija.

– Sajam je bio dosta dobro posećen u odnosu na prošle godine, a imali smo posebne promocije u drugim prostorima sajma, prezentaciju opštine Bačka Palanka, konkretno ono što ona nudi. Na sajmu je i ove godine organizovan niz dobrih edukacija, kao i predavanja o tokovima koje prate turizam u Srbiji i na celom Balkanu. Dodala bih, da pored interesovanja za biciklizam u našoj opštini, ove godine su se turističke agencije širom Balkana interesovale za ekskurzije za decu, kao i za sportski turizam, odnosno kampa škole u prirodi.

– Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem ponovni procvat Karađorđeva sa svim pratećim sadržajima i ponudama, (na čemu sada radim da iduće godine, ponuda bude kompletna), kao i odmaralište Crvenog krsta u Bagremari. Sklopili smo aranžmane sa agencijama širom Balkana, a sledeće godine ćemo se truditi da sve to i realizujemo.

– Do kraja godine nam preostaje još sajam u Kragujevcu i nekoliko turističkih foruma po Vojvodini. Sajam u Kragujevcu, pored osnovne namene, je i poslovni za uspostavljanje kontakata, a taj deo Šumadije je veoma zainteresovan za produženi vikend u Vojvodini, što Bačka Palanka može da ponudi.

– Ovog meseca dajemo i fokus na izradu finansijskog plana i plana rada za narednu godinu. Veoma je važno napraviti presek cele ove godine, da bismo narednu godinu što bolje organizovali na osnovu iskustva napraviti bolji plan nego ove.

– Član opštinskog veća za turizam Zoran Jovičin i Ivana Đukanović iz Turističke organizacije učestvovali su 5. novembra u Vukovaru ispred Opštine Bačka Palanka na međunarodnom projektu „Transdanube. Pearls Mreža za održivu mobilnost duž Dunava“. Glavni ciljevi projekta su omogućiti posetiocima da dođu do bisera (njihove željene destinacije) bez automobila, boljim kombinovanjem postojeće usluge mobilnosti, kao i omogućiti posetiocima da putuju destinacijom održivim rešenjima: voz, bicikl, brod itd.

– Bačka Palanka je jedna od 15 partnera na projektu i kao učesnik imaće priliku da u trilateralnu turističku ponudu „Biseri područja“ uvrsti par svojih destinacija interesantnih stranim turistima. Partneri na projektu su iz Mađarske, Hrvatske i Srbije. Očekuje se, po zaključku radionice, da voditelji projekta posete Bačku Palanku i da im se predstave predlozi za finalizaciju projekta.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here