Još jedan vlasnik zapalio automobil zbog tehničkog pregleda (VIDEO)

727

Vozač iz sela Stajkovca blizu Vlasotinca još jedan je vlasnik koji je zapalio svoj automobil iz protesta što nije prošao tehnički pregled.


On je iz protesta što njegov „fijat bravo“ nije prošao tehnički pregled napunio auto senom, polio benzinom i zapalio.

Nova stroga pravila tehničkog pregleda dovele su do očaja mnoge vozače, od kojih su mnogi na jedvite jade uspeli da registruju svoja vozila, zbog brojnih i nedovoljno jasnih propisa ispravnosti vozila.

Podsetimo, nova pravila za tehničke preglede stupila su na snagu početkom jula, što je dovelo do revolta mnogih vozača, pa je tako krajem prošlog meseca vlasnik automobila iz Požege polio svoje vozilo benzinom i zapalio ga.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Inače, prema novom pravilniku, tehnički pregled putničkih automobila traje pola sata, teretnih vozila 45 minuta, a pod posebnom lupom su delovi koji ugrožavaju bezbednost. Ne toleriše se neispravni uređaj za zaustavljanje ili upravljanje, oštećeni pneumatici, pneumatici kod kojih je dubina gazećeg sloja manja od fabrički dozvoljene dubine označene TWI oznakama, dubinska korozija, neispravni svetlosno signalni uređaji, oštećena ili nečitljiva identifikaciona oznaka.

Razloge zašto je zapalio svoj automobil, vlasnik navodi u sledećem videu:

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here