Jovana Zelenović u pionirskoj reprezentaciji Srbije

1679

ZAGREB: U organizaciji Zagrebačkog odbojkaškog saveza održan je „13. Trofej Zagreba za kadetkinje“ od 1.- 3.6.2018. godine. Na turniru je učestvovala i pionirska reprezentacija Srbije. Za srpsku reprezentaciju nastupila je i odbojkašica Panonije, bačkopalančanka Jovana Zelenović.

Mlada reprezentacija Srbije je bila u drugoj grupi sa Ankonom (Italija) i Zagrebačkom županijom. U grupi su zauzele drugo mesto pobedivši Zagrebačku županiju 2:1 i izgubivši od Ankone sa 2:0. Kao drugoplasirani sastali su se sa Zagrebom prerpevši poraz od 2:1. U daljem takmičenju pobedili su Livno sa 2:0 i peto mesto osvojili pobedivši Dubrovnik sa 2:0. Prvo mesto na ovom turniru su osvojile kadetkinje Beograda.

Devojčice 2004. godište, kao najmlađe na ovom turniru, zauzele su zadovoljavajuće peto mesto od jedanaest ekipa. Ovo iskustvo je od velikog značaja za tek oformljenu pionirsku reprezentaciju jer im predstoji Balkanska olimpijada krajem jula u Apatinu. Pripreme će trajati mesec dana počevši od 24.6. u Karatašu i Aleksandrovcu.

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here