Kajakaški sport ne poznaje granice!

Marko Lipovac i Marin Lipovac su reprezentativci Hrvatske, a na Tikvaru su pre svega došli iz prijateljskih razloga.

1276
Marko Lipovac i Marin Lipovac - reprezentativci Hrvatske u kajaku

BAČKA PALANKA: Dana 06.07.2019. godine, u sklopu manifestacije „Dunavski bal“ održao se drugi po redu „Golden challenge – Zlatno veslo 2019.“ u organizaciji KKK „Tarkett“. Međutim, ovo nije izveštaj sa tog takmičenja.

U danima kada se i dalje čuju politička prepucavanja između zvaničnika Srbije i Hrvatske, osveženje je ova lepa priča o dvojici divnih momaka, o tome kako u kajakaškom sportu granice ne predstavljaju prepreku, o drugarstvu i prijateljstvu.

Marko Lipovac i Marin Lipovac su reprezentativci Hrvatske u kajaku i članovi su KKK „Olimpik“ iz Slavonskog Broda, a u subotu su se takmičili u sprinterskom takmičenju na bačkopalanačkoj Tikvari. Kako kažu u Bačku Palanku su došli i zbog sporta, ali pre svega zbog dugogodišnjeg prijateljstva koje imaju sa sportistima i upravom KKK „Tarkett“.

Marin i Marko prate finalno takmičenje

Marko Lipovac (32) je svojevremeno šest godina u nizu proglašavan za najboljeg kajakaša Hrvatske, a o svojim utiscima o Tikvari i odnosima sa kajakašima Tarkett-a za BAP VESTI je izjavio:

„Ja se ovde osećam kao kod kuće. Prvi put sam u Bačkoj Palanci bio 2009. godine na pripremama za Svetsko prvenstvo. Od tada sam u sjajnim odnosima sa rukovodstvom i sportistima iz KKK „Tarkett“. Od te 2009. godine, pa do danas, na mnogim velikim svetskim i evopskim takmičenja sam se družio sa reprezentativcima Srbije iz Bačke Palanke.

Danas se ovde prvi put takmičim zvanično. Pripremam se za Svetsko prvenstvo u Segedinu, pa sam došao da proverim svoju formu. Iako nisam ušao u finale izveslao sam svoje najbolje vreme ove godine, tako da sam zadovoljan. Siguran sam da ću u Bačku Palanku dolaziti još puno puta, jer ovde je prelepo i drago mi je da se vidim sa mojim drugarima“.

Marin Lipovac pripada mlađoj plejadi hrvatskih reprezentativaca u kajaku. O svom učešću i utiscima sa „Golden challenge – Zlatno veslo 2019“ za BAP VESTI je izjavio:

„Prvi put sam ovde u Bačkoj Palanci na takmičenju. Moji su utisci prelepi. Tikvara je divno mesto, atmosfera je odlična. Bačkopalanački kajakaši su odlični. To ceo svet zna. Oni su sam vrh svetskog kajaka. Stvarno mi je lepo biti ovde i za mene je to velika čast. Odlične odnose imam sa Simom Boltićem. Mi smo generacija i znamo se od samih kajakaških početaka. Sa mlađim kajakašima iz Bačke Palanke se poznajem sa mnogih takmičenja. Osim sa Simom prijateljske odnose imam i sa Stefanom Vekićem, Lukom Karanovićem, Markom Dragosavljevićem. Nadam se da ću i u narednim godinama imati priliku da dođem u Bačku Palanku na ovo prelepo takmičenje“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here