Kako je „Malčanski berberin“ planirao otmicu Monike i gde se krio

1485
Foto: MUP Srbije

Ninoslav Jovanović, osumnjičen za otmicu Monike Karimanović, rekao je pred tužiocem da je odluku da otme baš tu devojčicu doneo u trenutku kada je prolazio pored nje, izjavio je danas direktor policije Vladimir Rebić.


„Rekao joj je da je električar koji treba da obavi radove u školi i zamolio je da mu pokaže put do škole, nakon čega ju je ubacio u vozilo“, rekao je Rebić za RTS.

Jovanović se, kako je naveo, pripremao za otmicu – spremio je zalihe hrane i vode i planirao gde će boraviti sa žrtvom.

Izjavio je i da je ukrao vozilo, opisao gde i kako.

Roditelji Ninoslava Jovanovića su njegov nestanak prijavili u avgustu i MUP ga je od tada tražio, a Rebić kaže da se za njim tragalo kao za svakim punoletim licem.

Pogledaj: Uhapšen otmičar devojčice Ninoslav Jovanović, skrivao se 17 dana

Kako dodaje, opsežna potraga pokrenuta je nakon što je on doveden u vezu sa otmicu Monike Karimanović.

[wonderplugin_slider id=174]

 

„Naknadno smo utvrdili da je boravio na području drugih sela, knjaževačke i svrljiške opštine. Pripremao je mesta gde bi mogao da se krije“, rekao je direktor policije.

Policija je napravila maršrutu njegovog kretanja za ovih 17 dana, koliko je trajala potraga.

„Kada pogledamo prostor, to je 180 kilometara kvadratnih kojima se on kretao. Zbog toga nam je trebalo više vremena da ga pronađemo“, objašnjava Rebić.

Rebić ističe da policija zaslužuje sve čestitke za ovaj slučaj.

„Činjenica da smo nakon dva dana znali da je on otmičar, pomogla da bude uhapšen. To je otkriće policije, na osnovu video-zapisa, informacije o vozilu ukradenom u Malči, viđenom u Suvom Dolu. Zatim je otkriven njen DNK u vozilu i suzili smo potragu u tom smeru“, naveo je Rebić.

Navodi da za sada nema podataka da je Jovanoviću neko pomagao, već samo da se sam snalazio i ulazio u napuštene kuće kako bi došao do hrane.

[wonderplugin_slider id=179]

 

Jovanović je juče uhapšen nakon 17 dana potrage u ataru svog rodnog sela.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here