Kakvo nas vreme očekuje narednih dana?

1159
Foto: Vjera Đorđević

U Srbiji se danas ujutro očekuje slab mraz, a tokom dana u većem delu zemlje duži sunčani intervali, u planinskim predelima sunčano, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod Srbije (RHZS).


Najniža temperatura od -5 do 0 stepeni, najviša dnevna od četiri do sedam.

Do nedelje će biti suvo s jutarnjim mrazem, tokom dana pretežno sunčano s temperaturom oko i malo iznad proseka za ovo doba godine.

[wonderplugin_slider id=67]

 

Do kraja prve polovine januara očekuju se nešto blaže temperature, ali ne zadugo. Naime, u trećoj dekadi januara očekuje se ledeni talas, navodi se na sajtu RHMZ. Snežne padavine najavljene su za 23. januar.

Srednja minimalna temperatura vazduha u januaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 2.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U Novom Sadu i široj okolini minimalna temperatura od 1.3, a maksimalna oko 5.4 stepeni. Mesečna suma padavina tokom januara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku za oko 2 mm nižim u odnosu na višegodišnji prosek.

Februar: Blaži i sa prosečnim padavinama

Srednja minimalna temperatura vazduha u februaru imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, u Novom Sadu i široj okolini predviđa se vrednost februarske srednje minimalne temperature vazduha od 1 stepen, dok će srednja maksimalna temperatura vazduha tokom febuara biće oko 7.5 stepeni.

Mesečna suma padavina tokom februara biće u granicama višegodišnjeg proseka sa vrednostima u proseku nižim za oko 6 mm u odnosu na višegodišnji prosek.

[wonderplugin_slider id=26]

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here