Karađorđevo vraća stari sjaj (VIDEO)

1458

U toku prošle godine Vojvodinu je posetilo skoro 540 hiljada turista. Broj stranaca iz godine u godinu se povećava. Došlo je do rekordnog porasta broja posetilaca iz Kine. Šta privlači turiste u Vojvodini?


U ergeli konja Karađorđevo iskusni džokeji rado govore o doživljajima sa uzbudljivih konjičkih trka. Karađorđevo je pravi raj za sve ljubitelje jahanja konja, ali i onih koji uživaju u bliskom susretu sa njima. Vožnja fijakerom verno dočarava prošla vremena, a u Muzeju konjarstva nalaze se pehari sa konjčkih trka, kao i saonice iz Titovog doba.

Kikinda poseduje najveću zbirku savremenih skulptura u terakoti.

Stalnu postavku muzeja Terra čine skulpture umetnika iz celog sveta. Ove skulpture predstavljaju presek vodećih svetskih tokova kada je reč o domenu savremene skulpture od 80-ih do danas.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Umetnici iz Izraela, Bangladeša, Tajvana i Japana samo su neki od brojnih umetnika koji su vajali u Kikindi tokom simpozijuma Terra koji se održava svake godine. Nakon Terre, uputilii smo se u specijalni prirodni rezervat Carska bara, koju meštani nazivaju Amazonija u srcu Banata.

Ono što je najuzbudljivije tokom vožnje brodićem kroz Carsku baru jeste to što nikada ne znate koje ćete životinje ugledati. Sada je vreme parenja kornjača, pa kako naš vodič kaže, ljubav na Carskoj bari na svakom je koraku.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here