KKK „Tarkett“ vicešampion Srbije

U Beogradu veslano ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu

603

Od 3. do 6. septembra na Adi Ciganliji u Beogradu veslano je ekipno i pojedinačno prvenstvo Srbije u kajaku i kanuu na mirnim vodama za pionire, kadete, juniore i seniore.


Posle ovog državnog prvenstva je KK „Zorka“ iz Šapca odbranila titulu sveukupnog prvaka osvojenu prošle godine, a bačkopalanačkom „Tarketu“ je još jednom pripalo drugo mesto i titula vicešampiona. Podsetićemo da je do prošle godine „Tarket“ dve i po decenije bio apsolutno dominantan u Srbiji.

[wonderplugin_slider id=104]

 

 

U pionirskoj konkurenciji je „Tarket“ osvojio najmanje medalja, samo tri, po jedno zlatno, srebrno i bronzano odličje. U ekipnoj konkurenciji su Palančani bili tek šesti sa 35 bodova, a ekipni pionirski prvak Srbije je postala ekipa „Dunava“ iz Bezdana sa 98,5 bodova ispred „Tisinog cveta“ iz Sente sa 72,5 i trećeplasirane „Zorke“ sa 51 bodom. Kod kadeta su osvajači medalja bili znatno raspoloženiji, jer je „Tarketu“ pripalo osam odličja, po tri zlatne i bronzane te dve srebrne medalje.

To se odmah odrazilo na ekipni plasman, pa je „Tarket“ u kadetskoj konkurenciji bio drugi sa 122,5 boda iza prvoplasirane „Zorke“ sa 165,5 bodova, a ispred „Dunava“ sa 70,5 bodova. Juniori „Tarketa“ su bili za nijansu lošiji od kadetskog uzrasta po pitanju osvojenih medalja.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Uzeli su sedam medalja i to tri zlatne i četiri bronzana odličja. „Tarket“ je u juniorskoj konkurenciji bio treći sa 113,5 bodova iza ovogodišnjeg prvaka „Vojvodine“ iz Novog Sada sa 129 i drugoplasirane „Zorke“ sa 127 bodova. Najviše medalja osvojili su seniori, jedanaest. Od toga su osvojena dva zlatna, pet srebrnih i četiri bronzana odličja. Ekipni seniorski prvak Srbije je postala „Zorka“ sa 189,5 bodova, imala je osamnaest bodova više od drugoplasiranog „Tarketa“, a treće mesto osvojio je „BSK“ iz Borče sa 164 boda.

[wonderplugin_slider id=173]

 

Kada je u pitanju zbirni ili sveukupni plasman, titulu prvaka Srbije u svim kategorijama za 2019. godinu osvojila je šabačka „Zorka“ sa 530,5 bodova, drugi je bio „Tarket“ sa 438, a treće mesto je pripalo novosadskoj „Vojvodini“ sa 339 bodova.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here