Klub dizača tegova „Herkules“ iz Bača oborio državne rekorde

Rekordi oboreni u svojim težinskim kategorijama

339
KDT Herkules (Izvor: Facebook/Opština Bač)

BAČ: Svim zaljubljenicima u sportsku disciplinu – dizanje tegova, koja u Baču ima izuzetno uspešnu i dugogodišnju tradiciju, još od vremena kada su državne, svetske i olimpijske rekorde obarali čuveni Erih Špajzer i Matija Bujak, više nije ni nepoznanica niti iznenađenje kada se njihovi sugrađani predvođeni trenerom Zoranom Pantelićem sa nekog takmičenja vrate ovenčani najsjajnijim medaljama.


Tako je bilo i ovog puta na takmičenjima održanim ovog proteklog vikenda u Subotici. Zlatni momci Kluba dizača tegova „Herkules“ iz Bača, Stevan Vladisavljev, Filip Bertran i njihovi saborci iz Kluba su uz vođstvo nacionalnog trenera Zorana Pantelića u Subotici oborili sve državne rekorde u dizanju tegova u svojim težinskim kategorijama.

Stevan Vladisavljev je u kategoriji do 67 kilograma osvojio prvo mesto i oborio državni rekord za mlađe seniore, tako što je u disciplini trzaj podigao 115 kilograma, a izbacio 141. Filip Bertran je u kategoriji do 96 kilograma oborio državni rekord za juniore, mlađe seniore i seniore, jer je u disciplini trzaj podigao 137 kilograma, a izbacio 162 i time osvojio prvo mesto.

Mario Nikolić je u kategoriji do 61 kilograma oborio držani rekord za mlade do 15 godina, osvojivši drugo mesto, dok je Kristijan Bertran u kategoriji +109 kilograma osvojio prvo mesto. Branislav Đurković je u kategoriji do 109 kilograma osvojio drugo mesto, dok je Jovan Krnjajac u težinskoj kategoriji do 61 kilogram osvojio prvo mesto.

U ekipnoj konkurenciji Klub dizača tegova „Herkules“ iz Bača takođe je osvojio prvo mesto, dok je na drugom bio domaćin „Spartak“ iz Subotice, a treći „Radnički“ iz Sombora.

Momcima iz Bača ovo je još jedan dokaz kvaliteta, a Stevanu Vladisavljevu i treneru Panteliću odlična priprema i finalni ispit pred Evropsko prvenstvo za takmičare i takmičarke do 20 i 23 godine, koje se u periodu od 24.09. do 03.10. održava u Finskoj, na kojima oni uz Radmilu Zagorac brane boje Republike Srbije.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here