Kobasicijada u Polojskoj šumi nahraniće više od hiljadu gostiju

1190

BAČKA PALANKA: Mir nedeljnog jutra u Polojskoj šumi kod Bačke Palanke će poremetiti brojni posetioci koji 3. februara dolaze na tradicionalni Festival kobasica, kulena i domaće slanine.


Organizatori očekuju da će pored učesnika, odnosno takmičara ovde biti prisutno i preko hiljadu.

Miloš Popov, jedan od organizatora, kaže da će i ove godine festival imati međunarodni karakter, jer će takmičari stići iz Vukovara, Iloka, Bršadina (Hrvatska), ali i iz BiH. Po tradiciji hrastova šuma ceo dan će mirisati na kobasice, ložiće se vatre, peći slanina…

[wonderplugin_slider id=64]

 

– Za pobednike u sve tri konkurencije obezbedili smo pehare i nagrade zahvaljujući sponzorima, a pokrovitelj je lokalna samouprava – kaže Popov. – Za dobru kobasicu potrebno je kvalitetno meso, paprika, so, pa da se dobro osuši, ali svi takmičari moraju kod veterinara da pregledaju meso na trihinelu. Očekuje se lepo vreme, pa zbog toga očekujemo i dosta gostiju.

Organizatori kažu da je ova kobasicijada jedna od najstarijih manifestacija ovog tipa u Vojvodini, a prvi put održana je 1961. godine, kada se okupilo 15-tak ovdašnjih trgovaca. Od tada svake godine, po svim vremenskim uslovima, kobasicijada je održavana u Polojskoj šumi.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here