Kolja i ChBS stižu u Bačku Palanku – Spoj bluza i panka na trećem Palanačkom Dunav festu

945

Ovogodišnje izdanje Palanačkog Dunav festa (PDF) biće po mnogo čemu drugačije i zanimljivije od prva dva. U Bačkoj Palaci će od 22. do 24. avgusta doći do fuzije različitih muzičkih žanrova, a sve u cilju promocije rokenrol kulture i subkuture spajanjem snaga dva alternativna festivala iz Bačke Palanke – Palanačkog Dunav festa (PDF) i Festivala ekološkog pozorišta za decu i mlade (FEP).

Prva stvar  koja će obeležiti ovu godinu je dolazak Nikole Pejakovića Kolje koji je ovogodišnji hedlajner PDF-a, dok će na FEP-u biti član stručnog žirija i tako provesti četiri dana u društvu Palančana.

Foto: Ivana Jovanović

Kolja i njegov bend nastupaće na Palanačkom Dunav festu poslednjeg dana, u subotu, 24. avgusta. Sa sobom donose stare Koljine hitove te ćemo horski pevati o užičkom heroinu, Jovanović Rajku, mladoženji, crnoj ptici, zulu uštipcima…uz nove hitove sa albuma “4 prsta” koji promoviše koncertno širom Srbije i regiona. Ono što će pružiti palanačkoj publici biće pravi rok bluz spektakl koji nikoga neće ostaviti ravnodušnim, a kako drugačije kada Koljin bend čine naš proslavljeni producent, kompozitor i muzičar Voja Aralica, Ivan Aleksijević Pančevac, Milan Pavković i Duca Ivanišević.

Iste večeri, 24. avgusta, preporučenu letnju dozu panka isporučiće šumadijski Ramonsi-Čovek bez sluha koji je u punom zaletu i u jeku promocije svog poslednjeg albuma “Stanimo u gard” koji je pobrao odlične kritike, a što je još važnije, odobren je svim srcem od strane verne publike. Počeli su sa radom davne 1994. godine i iza sebe imaju pet albuma i brojne pesme koje su obeležile njihovu karijeru kao što su: “Superheroj”, “Daleko blizu daleko”, “Reci ne”, “Ništa mi staro ne nedostaje”, “Sanjam”…

Kada spojimo PDF i FEP dobijamo #pdFep i nezaboravne avgustovske vrele dane i noći kraj Dunava na platou ispred sportske hale Tikvara gde vas očekuje odličan noćni provod uz probrani muzički program od 22. do 24. avgusta. Pod sloganom “Srcem, štapom i kanapom” organizacioni timovi oba festivala probrali su pažljivo izvođače i uskoro će objaviti kompletan program.

Zajednično otvaranje oba festivala biće u četvrtak, 22. avgusta, a ulaz će biti besplatan za sve posetioce. Ulaznice za drugi i treći dan Palanačkog Dunav festa biće uskoro u prodaji. Informacije o festivalu možete pratiti i na facebook stranici Palanačkog Dunav festa.

Palanački Dunav fest organizuje Udruženje Rok kultura uz podršku Skupštine opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here