Prestupnicima javljao kako da izbegnu kazne

Mnogi srpski elektronski mediji su danas objavili tekst o bačkopalanačkom saobraćajcu Nikoli Stojanoviću. Prenosimo ga u celosti.

8912
Kako piše Srpski telegraf „Protiv saobraćajnog policajca Nikole Stojanovića iz Bačke Palanke, koji je ranije dovođen u vezu sa kriminalcima, pokrenut je disciplinski postupak, i to jer nije kažnjavao prestupnike, već ih je telefonom upozoravao! Stojanović je, umesto da radi svoj posao i piše kazne vozačima koji su nepropisno parkirani, prećutkivao prekršaje, a veruje se da je od njih zauzvrat uzimao novac“- navodi ovaj medij.

Nečasne radnje

U rešenju MUP u koje je Srpski telegraf imao uvid navodi se da su Stojanoviću do okončanja postupka oduzeti značka i pištolj zbog nečasnih radnji kojima je oštetio budžet Srbije i narušio ugled policije.

– Stojanović je pozivao telefonom vozače putničkih vozila koji su zatečeni u saobraćajnom prekršaju – nedozvoljeno zaustavljanje i parkiranje, koji su nakon telefonskog poziva pomerali svoja vozila, čime je svesno i voljno, sa umišljajem, propustio da koristi svoja ovlašćenja za sankcionisanje otkrivenih prekršaja – navodi se u rešenju MUP.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Izvor: Stojanović je čak i kolege nagovarao da prećutkuju prekršaje koje zateknu

– Njegova alavost za novcem je bila tolika da je nagovarao i kolege kojima je inače bio šef u saobraćajnom sektoru policijske stanice Bačka Palanka. Ubeđivao ih je da ne pišu kazne i ne podnose prekršajne prijave za nepropisno parkiranje i slične saobraćajne prekršaje, već da se sa vozačima nagode i uzmu im novac, koji bi kasnije verovatno podelili sa njim – objašnjava sagovornik Srpskog telegrafa.

Slučaj Zvekijevog sina

Dalje Srpski teegraf navodi „Opaki policajac iz Bačke Palanke, inače član Sindikata srpske policije, kompromitovao se pre godinu dana kada je stao u zaštitu svog kolege D.K, koji je bio suspendovan nakon što je, na neprimeren način, u jednom kafiću priveo sina nekadašnjeg zamenika komandanta ZSO Zvezdana Jovanovića, osuđenog zbog ubistva premijera Zorana Đinđića. Kada je protiv njega podneta prijava zbog sumnje da je uperio pištolj u N. J., Stojanović je pokrenuo potpisivanje peticije da bi kolegu vratio na posao, o čemu piše Srpski telegraf.

Čast i poštenje ovog policajca bili su već pod znakom pitanja kada je u javnost procurila njegova fotografija iz noćnog provoda sa narko-dilerom M. P. Kako je Srpski telegraf još pre godinu dana pisao, Stojanović je krstio sina ovog dilera, a njih dvojica su se družili i sa I. S. iz Bačke Palanke, koji je policiji inače poznat zbog dilovanja droge i nelegalnog posedovanja oružja“.

Pritiskao načelnike

Pisalo se i da je Stojanović svojevremeno pritiskao dva načelnika policije u Bačkoj Palanci i pokušao da manipuliše njima. Jednom od njih su bile isečene gume na službenom vozilu kada je odbio saradnju, dok je drugi bio podvrgnut torturi preko članova porodice. – piše Srpski telegraf.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here