Koncert u OŠ „15. oktobar“ u Pivnicama

657

PIVNICE: Klub klasične gitare Akord iz Bačke Palanke je održao koncert učenika škole i članova kluba u svečanoj sali OŠ „15 oktobar“ u Pivnicama.


Ulaz je bio slobodan. Moderator koncerta je bio nastavnik srpskog jezika Aleksandar Pavić, koji je istakao da već nekoliko godina unazad, tradicionalno, članovi kluba gitare uz učešće učenika pivničke škole organizuju zanimljive koncerte.

Kao dobri domaćini, đaci su pripremili raznovrstan program, gde su se predstavili sa folklorom, ritmikom, poezijom i muzikom. Aleksandar je u razgovoru rekao da je glavni deo bio posvećen gitaristima od kojih su četvoro članovi kluba iz pivničke škole: Dajana Brnja, Dijana Pudelka, Ksenija Mirković i Tijana Doroški.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Muzički repertoar kretao se u rasponu od španske do ruske muzike. Klub klasične gitare „Akord“ godinama uspešno vodi gitarista Marko Šalić. Koncert je započeo sjajnim sviranjem Anfilohije Bikar učenice 5. razreda OŠ „15 oktobar“ na sintisajzeru, a završio grupnim nastupom gitarista „Akorda“ uz zvuke čuvene „Kaljinke“ rekao je nastavnik Aleksandar.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here