Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje

682

Pokrajinski sekretarijat za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo raspisao je Konkurs za dodelu sredstava za sufinansiranje troškova kontrole i sertifikacije organske proizvodnje i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju u 2018. godini.


Sredstava po ovom konkursu dodeljuju se za sufinansiranje:

1. troškova kontrole i sertifikacije proizvoda dobijenih po metodama organske proizvodnje od ovlašćenih organizacija koje izdaju sertifikat, za organske proizvode u 2018. godini;

2. nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju:

  • nabavka specijalizovane opreme za mehaničko regulisanje korova – razne vrste češljeva, zvezdaste drljače,oprema za suzbijanje korova putem plamena, putem vrele vode, potom međurednih kultivatora i sl.
  • nabavka čizel plugova (razrivači),
  • nabavka opreme za tretiranje organskih useva (prskalice i atomizeri).

Za realizaciju ovog konkursa predviđeno je ukupno 10.000.000,00 dinara.

Sredstva namenjena po ovom konursu predviđena su za sufinansiranje do 80% podrške od plaćenog iznosa za troškove kontrole i sertifikaciju organske proizvodnje, kao i nabavku priključne mehanizacije za organsku proizvodnju, umanjenog za iznos sredstava na ime poreza na dodatu vrednost.

Maksimalni iznos sredstava koji se dodeljuje po jednoj prijavi jeste do 1.000.000,00 dinara.

Prilikom razmatranja podnetih prijava za ostvarivanje bespovratnih sredstava priznavaće se jedino priključne mašine kupljene posle 01.01.2018. godine, što mora biti dokumentovano avansnim računom, računima sa specifikacijom opreme, otpremnicama, izvodima iz banke, garantnim listovima, jedinstvenim carinskim ispravama, ukoliko je reč o opremi iz uvoza, kao i drugim dokazima koji nose datum nakon 01.01.2018. godine.

Pravo na podsticaje ostvaruju lica koja su upisana u Registar poljoprivrednih gazdinstava i koja se nalaze u aktivnom statusu, i to:

1. fizičko lice:

  • nosilac registrovanog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva;
  • preduzetnik nosilac komercijalnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

2. pravno lice:

  • privredno društvo;
  • zemljoradnička zadruga.

Privredno društvo može ostvariti pravo na podsticaje ako je razvrstano u mikro i malo pravno lice, a zemljoradnička zadruga ukoliko je razvrstana u mikro, malo ili srednje pravno lice u skladu sa zakonom kojim se uređuje računovodstvo.

Prijave za konkurs podnose se zaključno sa 1. novembrom 2018. godine, a mogu se preuzeti sa sajta psp.vojvodina.gov.rs ili u prostorijama Pokrajinskog sekreterijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Sve informacije u vezi konkursa mogu se dobiti i putem telefona 487-4601.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here