Kulturom u nova saznanja i nove doživljaje

Udruženje građana "Ruka ruci" Bačka Palanka

708

Još od malih nogu dete je upućeno na razvoj mnogih osobina emocionalne inteligencije kroz interakciju i druženje sa vršnjacima te i razvoj empatije. Roditelji na ličnom primeru, kroz pažnju i brigu o svojim najbližima, mogu pokazati deci šta je to empatija i na taj način će i kod njih razvijati istu vrstu osećanja.


U nameri da produbimo saznanja dece i roditelja o ovoj veoma dragocenoj temi u odrastanju svakog deteta i to kroz način koji je njima najprimereniji na ranim uzrastima, kroz svet književnosti započeta je realizacija književno-edukativnih radionica sa decom predškolskog i osnovno-školskog uzrasta na temu empatije i uloge književnosti u razvoju empatije kod dece na teritoriji opštine Bačka Palanka.

Do sada su održane književno – edukativne radionice u naseljenim mestima Gajdobra, Neštin i Karađorđevo.

Radionice su vodili prof. književnosti Dragutin Beg i dipl. psiholog Tatjana Dakić tokom letnjeg raspusta. Cilj realizacije radionica je buđenje intelektualne radoznalosti i motivisanje dece predškolskog i osnovno-školskog uzrasta za produbljivanjem znanja iz različitih oblasti, razvoja dečijih sposobnosti i veština za samostalan i uspešan život kroz prizmu književnog dela koji je blizak dečijoj spoznaji i mašti. Pozivamo sugrađane da nam se i dalje pridruže u što većem broju. Vidimo se! Projekat je podržan od strane lokalne samouprave opštine Bačka Palanka.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here