Letnja kulturna događanja

Kulturni centar Bačka Palanka

960

O kulturnim dešavanjima u organizaciji Kulturnog centra Bačka Palanka govori Maja Kuljić, zadužena za odnose sa javnošću.


– Kulturni centar je ove godine pripremio lutkarske pozorišne predstave za decu. Dve su se odigrale u bašti Narodne biblioteke „Veljko Petrović“ – „Morsko-brodska zavrzlama“ i „Kvarna farma“, a na istom mestu planiramo i treću za 9. avgust u 19.30 časova „Nesrećna Kafina“ po tekstvu Jovana Jovanovića – Zmaja.

Na prve dve predstave je, zahvaljujući popularnoj ceni ulaznica od 100 dinara, poseta bila premašila naša očekivanja. Vremenske prilike su nas poslužile, a verovatno je i deci i roditeljima bilo interesantno što su se predstave odigrale na otvorenom. Radi se o duhovitim i zabavnim predstavama, poučnim pričama o detinjstvu, drugarstvu, značaju zdrave ishrane i dobroti.

Novi ciklus francuskog filmskog karavana „Veliki rat“ povodom obeležavanja stogodišnjice završetka Prvog svetskog rata, tog velikog sukoba sa tragičnim posledicama, priredili smo kao plod višegodišnje saradnje Kulturnog centra i Francuskog instituta u Srbiji. Predstave, njih četiri, se takođe daju u bašti biblioteke sa početkom u 21 čas, kao svojevrstan letnji bioskop, a ulaz za sve projekcije je slobodan.

Predstojeći 14. „Džez bluz rok festival“ će se ove godine održati u centru grada, zbog radova na zgradi muzeja. U petak 17. avgusta, nastupiće: „Masiv“, „Skok 77“, „Vander strings“ i „Blufemili“, a u subotu, 18. avgusta: „Latino stars“, „Koton pikers“, „Gud tajms“ i „Zemlja gruva“. Obe večeri koncerti će početi u 20 časova. Organizator, Kulturni centar Bačka Palanka, zadržava pravo, zbog objektivnih razloga, na izmenu programa.

Od 13. do 27. avgusta, priredićemo izložbu slika iz kolekcije porodice Nemet, a otvaranje smo planirali za 20 sati, ponajviše zbog letnjih vrućina.

Slikanje u 3D tehnici na glavnoj ulici planiramo za kraj avgusta, vremenske (ne)prilike su nas sprečavale da to uradimo do sada.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here