Letovanje za 200 vojvođanskih mališana

918

BAČKA PALANKA: Ovog leta u pet sedmodnevnih smena u odmaralištu Crvenog krsta “Bagremara” u Bačkoj Palanci boraviće 200 dece iz nekoliko vojvođanskih opština.


Odmor je mališanima obezbeđen ugovorom između Crvenog krsta Vojvodine i Pokrajinske vlade, odnosno uz podršku Pokrajinskog sekretarija za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

U prvoj smeni u ovom odmaralištu smeštenom u neposrednoj blizini Bačke Palanke, a u predivnom ambijentu bagremove šume, ali i vrhinskim smeštajnim kapacitetima, boravilo je 40 dece. Reč je o dobrim učenicima petog i šestog razreda iz Kanjiže i Sente. Deca su se družila, učestvovala u brojnim radionicama, učila o tome šta radi Crveni krst, obučavali se u pružanju prve pomoći, a najviše vremena mališani su provodili u igri.

[wonderplugin_slider id=136]

 

Nisu na sedmodnevnom odmoru deca vreme provodila samo u odmaralištu, jer su bila u poseti obližnjoj poznatoj ergeli Vojne ustanove u Karađorđevu, posetila su Muzej konjarstva, hipodrom, divila se konjima. Jedan dan su uživala u bazenima, odnosno Akva parku u Bačkom Petrovcu, obilazili su Bačku Palanku i njene priobalje, a baravak u ovoj varoši ovekovečila su zajedničkom fotografijom kod spomenika Kralju Petru Prvom u samom centru Bačke Palanke.

U drugoj smeni ovde su boravila deca iz Kikinde, Novog Bečeja i Bečeja, a u naredne tri smene ovde će se odmarati deca iz Vršca, Srbobrana, Vrbasa, Odžaka, Bača, Apatina, Sombora i Subotice.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here