Ljubav prema kvadu

1317

Oliver Fekete iz Pivnica, đak trećeg razreda OŠ „15 oktobar“, ima jedan hobi koji i nije tako čest kod dece. Obožava četvorotkaše.


Kada sam ga pitala kako se rodila ljubav prema kvadovima Oliver mi je odgovorio: „Tatin drug je doneo svoj kvad na popravku. Kada je bio namešten probao sam da ga vozim. Odmah mi se svidelo.“

Tada je imao samo pet godina. Ceo dan nije silazio sa kvada, kaže tata Stefan, te sam rešio da mu ga kupim. Prvi kvad koji je Oliver dobio bio je od 50 kubika, nakon toga je usledio od 125 kubika, sledeći takođe od 125 kubika, a sada vozi od 250. Kada je Oliver dobio svoj prvi kvad vežbao je kod deke i bake na stazi. Dobro se usavršio te ga je tata odveo na stazu u Tovariševo da vidi kako ćemu tamo ići vožnja. Oliver mi je rekao:

„U Tovariševu sam vozio svoj kvad od 125 kubika, verovatno sam se dobro pokazao kada mi je trener Zdravko Crnjanski rekao: „Ti ćeš biti moj“. Oliver je imao 7 godina kada je ozbiljno počeo da odlazi na treninge. Sa tatom je obišao mnogo takmičenja. Bili su u Tovariševu, Bačkoj Topoli, Čačku, Globarima, Kraljevu, Horgošu, Beogradu. Oliver sponzore nema, finansiraju ga roditelji. Odlične rezultate na trkama je osvojio u Beogradu – 1. mesto, u Horgošu takođe 1. mesto i u Čačku 2. mesto.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Oliver mi govori: „Kada vozim kvad osećam se kao super heroj. Vozim i po suncu i po prašini i po blatu“. Sledeći odlazak na takmičenje planiraju da bude u Hrvatskoj. Oliver poručuje čitaocima da vožnju na kvadu probaju svi, koji nemaju strah i žele da osete adrenalin.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here