Mali ribolovci velikog srca!

1501

Udruženje sporstskih ribolovaca „Šaran“ iz Bačke Palanke je u duhu svoje dugogodišnje tradicije i ove godine organizovao Školu ribolova za decu uzrasta od 7 do 15 godina.

Škola ribolova je zamišljena tako da se polaznici kroz teorijske i praktične časove upoznaju sa ribolovom kao sportom. Na časovima je bilo reči i o zaštiti te očuvanju životne sredine, poštovanju ribolovačkih propisa i ponašanju na vodi i oko nje.

Ovogodišnju Školu ribolova je upisalo 42 deteta i realizovana je uz podršku opštinske komisije za sport i sponzorstava nekoliko privatnih radnji i prodavnica sa teritorije naše opštine. Škola je za decu potpuno besplatna a zanimljiva je činjenica da niko od upisanih polaznika nije odustao.

„Pecamo za Dušicu“ – Škola ribolova USR „Šaran“ (30.06.2019.)

Pecamo za Dušicu

Prvi deo Škole je završen danas, internim takmičenjem humanitarnog karaktera, koje se održalo na Tikvari. Pod sloganom „Pecamo za Dušicu“ na današnje takmičenje se odazvalo 29 polaznika. Kako je trenutno raspust neka deca su otputovala na odmor i iz tog razloga je bio nešto manji broj takmičara.

„Pecamo za Dušicu“ – Škola ribolova USR „Šaran“ (30.06.2019.)

Pecalo se od pola 9 do pola 11 a bodovao se broj upecanih riba. Za dva sata najviše upecanih riba imao je Jovan Medarević (55 kom) dok su Stefan Bacelj (50) i Filip Prel (46) zauzeli drugo i treće mesto. Na kraju takmičenja polaznicima su podeljene diplome a pobednicima medalje.

„Današnje druženje uveličao je i Vladimir Stakić, istaknuti ribolovac, urednik lista Ribolov novine i borac za zaštitu životne sredine kao i sponzori i prijatelji Udruženja za koje je upriličen ručak – riblji paprikaš.

Igor Prel, USR „Šaran“

Udruženje sportskih ribolovaca Šaran će na račun naše male sugrađanke Dušice Papić, u okviru fondacije Budi human, uplatiti ukupno 47 000 dinara, 30.000 iz sopstvenih sredstva dok je 17.000 skupljemo dobroviljnim prilozima roditelja dece polaznika i posetilaca takmičenja u kutiji koja se nalazila na tribinama prilikom današnjeg pecanja.

Ovim se Škola ribolova ne završava, idemo na pauzu do 1. septembra kada nastavljamo rad sa polaznicima“ – izjavio je za BAP VESTI Igor Pral, potpredsednik USR „Šaran“

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here