Početak projekta „Mamografija za žene na selu“

Za sve žene starije od 50 godina sa teritorije naše opštine.

2056

BAČKA PALANKA: Pokrajinski sekreterijat za zdravstvo i Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ Bačka Palanka, pod pokroviteljstvom Opštine Bačka Palanka, počinju realizaciju projekta besplatnog preventivnog pregleda dojki, za sve žene starije od 50 godina sa teritorije naše opštine.

Projekat „Mamografija za žene na selu“ biće realizovan u nekoliko faza.

Uvodno predavanje „Pokaži da ti je važno“ i detaljno predstavljanje projekta, održaće se u petak, 27. aprila 2018. godine, u prostorijama Mesne zajednice Čelarevo, sa početkom u 18.00 časova.

[wonderplugin_slider id=9]

 

Predavanje će održati dr Snežana Bojanić-Stojić, pomoćnica pokrajinskog sekretara za zdravstvo. Prisutnima će se obratiti i predsednik Opštine Branislav Šušnica.

Glavna aktivnost projekta – besplatan pregled dojki, realizovaće se svakog četvrtka počev od 3. maja u terminu od 8-11 časova, na Odeljenju za radiološku dijagnostiku u Domu zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ u Bačkoj Palanci. Dom zdravlja „Dr Mladen Stojanović“ obezbediće i vozilo za pacijentkinje.

Pod sloganom „Nađi vreme, obavi pregled!“ , nositelji projekta žele da alarmiraju širu javnost na značaj prevencije i ranog otkrivanja raka dojki.

[wonderplugin_slider id=13]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here