Maturanti dali krv

Vanredna akcija dobrovoljnog davanja krvi u Bačkoj Palanci

555

U ponedeljak, 1. aprila u Crvenom krstu Bačka Palanka organizovana je još jedna uspešna akcija dobrovoljnog davanja krvi gde se 26 maturanata srednjih škola odazvalo apelima.


Oni su odvojili malo svog vremena da bi pomogli onima koji su u nevolji i zato zaslužuju sve pohvale. Možda je važnije od toga da će ovi maturanti doprineti podmlađivanju bačkopalanačke humane porodice.

[wonderplugin_slider id=75]

 

– Crveni krst Bačka Palanka je po prvi put organizovao izdvojenu akciju dobrovoljnog davanja krvi za maturante iz srednjih škola, kaže dr Vasa Kulidžan iz Zavoda za transfuziju krvi Vojvodine.

– To je sigurno pravi način i dobar izbor jer više vremena možemo posvetiti mladim ljudima koji daju krv. Sigurno da će im ovo prvo davanje krvi ostati u lepom sećanju. To ne znači da smo stare davaoce krvi zaboravili, jer će se dalje akcije organizovati po planu. Ovo je jedinstven i pravi način da se radi na podmlađivanju dobrovoljnog davalaštva krvi, jer u svim sredinama pa i u ovde u Bačkoj Palanci starosna struktura davaoca krvi više vuče ka starijim osobama.

– Ova mladost će mnogo značiti za neko buduće vreme i za budućnost dobrovoljnog davalaštva krvi u Bačkoj Palanci. Ovog meseca je planirano održavanje čak šest akcija dobrovoljnog davanja krvi u našoj opštini. Što se tiče grada, akcija će se organizovati u Crvenom krstu Bačka Palanka 17. aprila.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here