Medicinska sestra nedavno spasila dva života van dužnosti (VIDEO)

2977

Svako od nas može se naći u situaciji da mu zatreba prva pomoć, ali i da se od njega očekuje da je pruži.


Ipak, priznaćete, mnogi nemaju osnovno znanje za takve situacije. U to se uverila i medicinska sestra, Barbara Negrojević Kolar, koja je van dužnosti nedavno u dva navrata spasavala život.

Posao medicinske sestre svakodnevno donosi situacije u kojima se zbrinjavaju bolesni i povređeni, ali humanost zdravstvenih radnika, ne prestaje sa završetkom smene, te oni neretko i van dužnosti reaguju. Upravo to se dogodilo Barbari Negrojević Kolar pre nedelju dana, kada je u centru grada zatekla čoveka kojem je pozlilo. Čekala se Hitna pomoć, a slučajni prolaznici umalo mu nisu odmogli.

[wonderplugin_slider id=75]

 

„Čovek je u međuvremenu doživeo epi napad gde su se našli prolaznici sa neadekvatnim predlozima, ljudi jednostavno neobučeni da pruže prvu pomoć što je potrajalo pola sata. Žena je ponudila svoju ličnu terapiju. Stavili smo ga u bočni položaj i sačekali Hitnu pomoć“, priča Barbara.

Još teža situacija zadesila je Barbaru nedavno, kada je jedno dete povređeno u saobraćaju.

„Moje dete je bilo na treningu, vraćali smo se i u Petrovaradinu naišli na situaciju da je kombi udario njegov druga sa treninga. Prolaznici su bili u panici… Bilo je potrebno smiriti i majku i vozača. Odreagovali smo tako da smo držali situaciju pod kontrolom“, kaže ona.

Sreća u ovim nesrećama, bila je ta da se na licu mesta zadesila medicinska sestra. Ali nije uvek tako…

„Mislim da bi svaki čovek treba zna barem osnove prve pomoći“, smatra Barbara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here