Mileusnići dobili svoj novi dom (VIDEO)

Porodica Mileusnić je 2000. korisnik Regionalnog stambenog programa za rešavanje stambenih pitanja izbegličkih porodica.

1169
BAČKA PALANKA: U subotu (23.06.) u Bačkoj Palanci su svečano uručeni ključevi Zoranu Mileusniću, 2000. korisniku Regionalnog stambenog programa za rešavanje stambenih pitanja izbegličkih porodica.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić je na svečanosti uručio ključeve Mileusniću, koji je 1995. izbegao iz Hrvatske.

Tanjug (Ministarstvo spoljnih poslova Srbije)
Došao je u Srbiju tokom operacije „Oluja“, sa bratom i roditeljima. Ovde se nastanio, oženio, dobio dvoje dece i nakon više od 20 godina, dobiće i svoj dom.

„Hvala našem korisniku na strpljenju i istrajnosti, on je primer da rešenja ipak postoje, i da naši sugrađani koji su izbegli i raseljeni iz svojih domova nisu zaboravljeni. U tome leži prava snaga i cilj Programa, da praktičnim sredstvima doprinese poboljšanju životnih uslova i prevazilaženju teške izbegličke situacije“, rekao je Dačić.

Potpredsednik vlade je podsetio da je juna prošle godine u Pančevu obeležena dodela ključeva hiljaditom korisniku Regionalnog stambenog programa i napomenuo da kontinuirano učestvuje u svim događajima vezanim za sprovođenje Programa.

„Obišao sam, za ovih nekoliko godina od kada je program ušao u fazu intenzivnog sprovođenja, mnoga mesta, gradove i opštine u Srbiji i svedok sam koliko je truda uloženo u ceo proces i koliki je njegov učinak. Do sada je zbrinuto gotovo 2.000 porodica, a očekujemo ćemo do kraja godine isporučiti još konkretnih rešenja“, kazao je Dačić.

Prema njegovim rečima, Srbija sprovodi Program kroz osam potprojekata, kroz koje se dodeljuje četiri tipa stambenih rešenja: pomoć pri kupovini seoske kuće sa okućnicom, dodelu paketa građevinskog materijala, izgradnju montažne kuće i dodelu stanova.

„Trenutno je otvoreno 25 gradilišta širom Srbije, a u pripremi je otvaranje i novih gradilišta. Očekujemo, takođe, i dodelu još 30 montažnih kuća i 100 paketa građevinskog materijala“, naveo je Dačić.

Potpredsednika vlade je rekao da su mnogi pojedinci i institucije ozbiljno uključeni u Program i predano rade na njegovoj realizaciji.

„Koristim ovu priliku da im prenesem iskrenu zahvalnost na angažovanju i nesebičnom trudu, na entuzijazmu koji ulažu u svaki segment svog rada. Zahvalnost dugujemo i našim međunarodnim partnerima, kao i bilateralnim donatorima, koji su prepoznali značaj Programa i pomogli da se realizuje“, kazao je Dačić.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here