Mita Ranisavljev podigao pobednički pehar

U Tovariševu, održan „Zlatni kotlić 2019.“

1593

TOVARIŠEVO: Tradicionalna manifestacija „Zlatni kotlić 2019.“, održana je u Tovariševu sedmi put. Ova svojevrsna zabavno – kulinarska priredba, okupila je 67 ekipa iz Bačke Palanke, Lalića, Deronja, Obrovca, Tovariševa i Novog Sada.


Kao i prethodnih, i ovaj put se kuvao juneći gulaš, a njihov kvalitet ocenjivali su članovi žirija, Katica Milovanov i Đoka Živkov. U izuzetno jakoj konkurenciji, proglašena su tri najbolja. Titulu pobednika, odnela je ekipa na čijem čelu je bio Mita Ranisavljev iz Tovariševa.

Pobednici s leva na desno: Nenadić, Ranisavljev i Boškov

Na drugo mesto plasirao se sastav okupljen oko Petra Nenadića iz Bačke Palanke, dok je treće mesto pripalo ekipi koju je predvodio Nikola Boškov – Pućan iz Bačke Palanke. Njima su dodeljeni pehari, kao i novčane nagrade u iznosu od 10.000, 7.200 i 5.000 hiljada dinara.

Svaka ekipa, imala je u svom sastavu osam članova, od organizatora je dobila juneće meso u težini od četiri kilograma, kao i hleb, salatu i pripremljeno mesto za kuvanje gulaša. Kotizacija za učešće na takmičenju, iznosila je pet hiljada dinara.

Po proceni organizatora „Zlatnog kotlića“ – Udruženja „Za lepše i bolje Tovariševo“, na ovoj manifestaciji boravilo je preko 500 posetilaca. Učesnike „Zlatnog kotlića 2019.“ do duboko u noć, zabavljao je tamburaški sastav „Đuvegije“ iz Sombora.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here