Započeli osvajanjem prvog mesta

Održane prve ovogodišnje moto – kros trke

2834

Na stazi „Globare“ kod Kruševca, održane su prve ovogodišnje moto – kros trke, koje su se bodovale za prvenstvo Srbije.


Na ovim trkama, među ostalima pojavili su se i takmičari bačkopalanačkog „BAP racing teama“. U klasi MX – 65, Danilo Crnjanski je zauzeo četvrto mesto. Solidan rezultat ostvario je Vlatko Provodovski u klasi MX – 3. Njemu je na kraju trke pripalo četvrto mesto.

U MX – 2 profesional klasi, Vojislav Crnjanski je u prvoj trci odustao zbog kvara na motoru. Kako se za plasman bodovala samo njegova druga trka, na kraju je zauzeo trinaesto mesto.

U klasi MX – 1, za naš klub nastupili su Stefan Radanov iz Sremske Mitrovice -zauzeo deveto mesto, i Nenad Jeremić iz Leskovca, koji je zbog kvara na motoru na kraju bio petnaesti od šesnaest vozača.

Trijumf je zabeležio Branko Radanov u klasi MX – S, Sremskomitrovčanin, koji od ove sezone brani boje „BAP racing teama“. U istoj klasi Pantelija Vukobratov je zauzeo treće mesto.

Na kraju u poslednjoj trci u klasi kvad kros, Zdravko Crnjanski je nakon sjajne vožnje u obe trke zauzeo prvo mesto, dok je treće mesto pripalo njegovom klupskom drugu Nikoli Šenku. U ovoj trci učestvovao je i Oliver Fekete koji je deveti rođendan, proslavio osvajanjem četvrtog mesta.

Nakon trka održanim na stazi Globare, Bačkopalančani su ekipno prvi sa 242 osvojena boda, ispred kluba „024 MX“ iz Bačke Topole sa 205 bodova.

– Zahvaljujemo se svima onima koji su nam pomogli da otputujemo na prve ovogodišnje trke, a posebno Branislavu Šušnici, predsedniku Opštine i opštinskoj upravi. Iako smo imali dva kvara na motorima, na kraju smo ipak u generalnom plasmanu u ekipnoj konkurenciji osvojili prvo mesto.

Koristim ovu priliku da istaknem, da će se na moto – kros stazi u Tovariševu, ove godine održati trka za nacionalni šampionat, kao i trke za Kup Vojvodine i Kup amatera Srbije, na kojima će nastupiti i takmičari iz inostranstva – kaže Zdravko Crnjanski, takmičar i predsednik „BAP racing teama“.

Inače, odlazak našeg tima na prvo ovogodišnje moto – kros takmičenje u okviru prvenstva Srbije, pomogli su : „TDM voće“, „Lider transport“, „Pašin farm“, AS „Crnjanski“, doo „Ćosić“ i „Speed trade“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here