Mrtvački sanduk eksplodirao na sahrani

Nesvakidašnji incident u Bečeju

1131
Foto: Ilustracija

Tokom sahrane na Pravoslavnom groblju u Bečeju, u četvrtak u prepodnevnim satima, desio se neverovatan slučaj, kada je eksplodirao drveni sanduk u kojem se nalazilo telo pokojnice.


Delići drveta, koji su se razleteli, povredili su A. P. (71), iz Žablja, koja je prisustvovala pogrebu preminule rođake. Ona je, kako saznajemo zadobila posekotinu ispod oka, a lekarska pomoć joj je ukazana u bečejskoj Hitnoj pomoći.

Nemili događaj se zbio oko 11.15 u kapeli na Pravoslavnom groblju u Bečeju, gde se okupila rodbina sedamdesetdvogodišnje pokojnice D. G. kako bi prisustvovala poslednjem ispraćaju. Eksploziju je najverovatnije zbog toplote izazvao suvi led u zatvorenim plastičnim flašama, koji je bio postavljen u drveni kovčeg sa pokojnicom.

Policija je obavila uviđaj na bečejskom Pravoslavnom groblju, a kako saznajemo, povodom ovog slučaja biće konsultovan i nadležni tužilac. U kapeli nije pričinjena šteta.

Oops...
Slider with alias prvi_test_slajder not found.

 

U bečejskom Komunalnom pogrebnom preduzeću, potvrđujući, za „Novosti“, da se desio incident na sahrani, kažu da je flaše sa suvim ledom u kovčeg sa pokojnicom stavila njena rodbina, i da su na tome insistirali.

– Telo pokojnice je bilo u hladnjači, i kovčeg je na vreme odatle iznet u kapelu – objašnjava nam Slobodan Marjanović, poslovođa u pogrebnom preduzeću, šta se dešavalo u kapeli bečejskog Pravoslavnog groblja. – U jednom trenutku je došlo do eksplozije kovčega, čiji su delovi povredili jednu od prisutnih rođaka pokojnice.

Marjanović dalje ističe da je porodici dan ranije, ali i uoči sahrane sugerisano da nema potrebe da pored tela stavljaju plastične flaše sa suvim ledom, ali su oni to, ipak uradili.

– Rodbina je sama obezbedila i donela te flaše i stavila u sanduk – navodi Marjanović. – Flaše sa suvim ledom nisu bile otvorene, a mi smo im takođe rekli da odvrnu čepove i otvore ih. Očigledno je da nisu tako postupili i desilo se šta se desilo. Mi ne praktikujemo da se to koristi, i ovo je prvi put da nam se tako nešto dogodilo.

Posle nemilog događaja, telo pokojnice je premešteno u novi drveni sanduk, te je sahrana kojoj je, kako saznajemo, prisustvovalo nekoliko rođaka, obavljena.


Pogledaj: Mladić iz Ratkova se udavio u jezeru na Fruškog gori

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here