Muškarac iz Mladenova osumnjičen za ubistvo u Hrvatskoj

Novi detalj zločina u Hrvatskoj

15463
Foto: Tanjug

Milan Čolić (40) iz Mladenova kod Bačke Palanke, osumnjičen da je 17. marta nasmrt pretukao makarskog preduzetnika Jozu Čorića (66) i sa ortakom ukrao 40.000 evra, negirao je da ima veze sa zločinom, ali je priznao da je žrtva tog dana htela da ga prevari prilikom razmene deviza, piše Blic.


Osim Čolića, za zločin je osumnjičen i 43-godišnji Dalibor Cvijanović, Srbin iz Bosne i Hercegovine, sa hrvatskim papirima i prebivalištem u Švajcarskoj. Obojica su u pritvoru u Splitu, a istraga bi trebalo da utvrdi kome je sinula ideja i ko je organizovao pljačku Čorića, inače bivšeg policajca, vlasnika firme za prevoz putnika i robe “Kika”.

Čolić je, kako saznajemo, priznao da se kobnog dana susreo sa Čorićem, do čijeg apartmana se dovezao Cvijanovićevim vozilom. Čorić je navodno hteo da mu naplati veću provizuju za 2.000 evra koje je trebalo da razmeni. Bio je ljut, otišao je, i šta se dalje dešavalo, kako je naveo, “nije mu poznato”.

[wonderplugin_slider id=10]

 

Državljanin Srbije Milan Čolić je, kako je pisala “Slobodna Dalmacija”, uhapšen samo nekoliko sati posle ubistva Čorića, na graničnom prelazu Bajakovo, u momentu kada je pokušao da napusti teritoriju Hrvatske i uđe u Srbiju. Kod njega je nađena novčana suma u evrima, i to tačno oniliko koliko je ukradeno Čoriću.

Nekoliko sati kasnije, u selu Civljane, na području Knina, uhapšen je i Dalibor Cvijanović. Lociran je kod roditelja svoje supruge, a kod njegovog tasta nađena je velika suma u kunama, novac koji su, kako se veruje, ukrali od Čorića nakon što su ga pretukli.

Interesantno je da je Cvijanović na indirektan način saučesnika optužio za zločin. Naime, Cvijanović je kazao da je “video povređenog Čorića nakon što se ovaj susreo sa Milanom Čolićem”. U odbrani je naveo i da je Čolića odvezao do Vrlike, gde je ovaj ušao u kola beogradske registracije, te da su ga neki momci poveli prema Srbiji. Čolić mu je tada, kako je naveo, ostavio devet štosova hrvatskih kuna, ali da on nije znao koliko je to novca pa je pare odneo kod tasta i tašte.

Iako je Cvijanović bacio krivicu na ortaka, pitanje je koliko će ga to izvući. Navodno postoje svedoci kojima je Čorić, poslednjim atomima snage, ispričao ko ga je pretukao i opljačkao. Kako je pisala “Slobodna Dalmacija”, 66-godišnji Čorić se u utorak, 17. marta, predveče, u svojoj “škodi” dovezao do parkinga ispred supermarketa “Konzum”. Sav krvav izašao je iz vozila i radnici su odmah pozvali Hitnu pomoć, čija ekipa je povređenog Čorića stavila u vozilo i krenuli su ka splitskoj bolnici. On je preminuo pre nego što su stigli do medicinske ustanove, a policija je u međuvremenu blokirala sve izlaze iz Makarske u potrazi za pljačkašima.

Na osnovu Čorićevih poslednjih reči, istražitelji su uspeli da rekonstruišu ko mu je i zašto naneo smrtonosne povrede. Samo nekoliko sati posle zločina, na graničnom prelazu Bajakovo uhapšen je Čolić. Sledećeg jutra i Cvijanović koji je utočište našao kod tasta i tašte u kninskom selu Civljane. Cvijanović je na desetine hiljada kuna sklonio kod tasta, gde je novac i nađen.

[wonderplugin_slider id=75]

 

Često odlazio u inostranstvo

– On je sitne građe, ne znamo kako je imao snage da sam nekoga ubije od batina. Mora da je imao saučesnika – pričaju šokirani meštani sela Mladenovo nakon što je njihov poznanik Milan Čolić uhapšen u Hrvatskoj zbog razbojništva nad preduzetnikom koji je od zadobijenih povreda preminuo.

U selu pored Bačke Palanke i dalje živi njegova porodica, roditelji i brat, a Milan se nije ženio.

Čolić je u poslednje vreme mahom boravio u inostranstvu, najčešće na Malti. Sada mu preti višegodišnja robija u Hrvatskoj. U Srbiji nikada nije bio osumnjičen ili hapšen za nasilno krivično delo, ali je imao “malih problema sa drogom”. Kako je u Mladenovu bio bez posla, okrenuo se inostranstvu pa je često išao na Maltu, gde je navodno radio.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here