Najbolji učenici i studenti u Bačkoj Palanci dobili stipendije

5539

BAČKA PALANKA: Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica dodelio je danas (22.01.) stipendije najboljim učenicima i studentima iz Bačke Palanke.


Po objavljenom Konkursu za dodelu stipendija učenicima i studentima, za učeničke stipendije, u iznosu od 4.000 dinara mesečno, blagovremeno je konkurisalo 253 učenika, a za studentske stipendije, u iznosu od 5.000 dinara mesečno, prijavila su se 146 studenta. Prema Odluci Komisije za dodelu stipendija u školskoj 2019/2020. godini, odobreno je 60 stipendija za učenike i 90 za studente.

Predsednik opštine Bačka Palanka, Branislav Šušnica čestitao je učenicima i studentima koji su dobili stipendije i istakao da će se Opština truditi u narednom periodu da se iznos stipendija poveća.

[wonderplugin_slider id=67]

 

„Potpisali smo ukupno 150 ugovora, za učenike 4000 dinara, a za studente 5000 dinara mesečno. Ako me pitate da li može više, uvek ću reći da može i Opština Bačka Palanka će se u narednom periodu truditi da taj iznos bude veći. Opštini Bačka Palanka trebaju mladi i školovani ljudi da bi nastavili da se razvijamo kao i do sad“, rekao je Šušnica.

Maja Rakita iz Odeljenja za društvene delatnosti Opštine Bačka Palanka istakla je da se, pored uspeha učenika i studenata, koji je najvažniji kriterijum, u obzir uzimaju primanja domaćinstva kao i broj članova.

„Komisija je radila u skladu sa Odlukom o dodeli stipendija učenicima i studentima na teritoriji Opštine Bačka Palanka. Pored uspeha, vrednuju se i takmičenja i uspesi na istim. Kod primanja roditelja ili staratelja pored zarade, uzimaju se u obzir i katastarska primanja“, dodala je Maja Rakita.

Sara Erdeg

Sara Erdeg, student druge godine na Prirodno-matematičnom fakultetu u Novom Sadu jedna je od dobitnica opštinske stipendije.

„Zadovoljna sam i srećna i ovo mi mnogo znači. Roditelji moraju da se brinu za druge rashode tako da je stipendija dobro došla. Iznos od 5000 dinara mesečno je solidan i smatram da je za našu Opštinu to dovoljno“, rekla je Sara.

 

 

 

[wonderplugin_slider id=26]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here