Najposećenije „Pozorišno proleće“ do sada

Kulturni centar Bačka Palanka

618

Od Maje Kuljić, zadužene za odnose sa javnošću u Kulturnom centru Bačka Palanka, saznali smo novosti iz te ustanove.


– Šesto „Pozorišno proleće“ u organizaciji Kulturnog centra prošlo je iznad svih naših očekivanja. Pripremili smo osam predstava, četiri za odrasle i četiri za decu. Ovogodišnja manifestacija se pokazala kao najposećenija od svih „Proleća“ do sada. Prvih sedam predstava su igrane pred punom salom (na nekim su gledaoci i stajali sa strane), jedino kod ove poslednje je sala bila popunjena do tri četvrtine kapaciteta.

– Raduje ovolika posećenost, pogotovo ako imamo u vidu da su dvež predstave bile sa ozbiljnijom, nesvakidašnjom tematikom, dok su ostale bile komedije. Dečije predstave su po tradiciji bile dobro posećene, sa popunjenom salom. Dobar potez je bio i puštanje u prodaju pretplatnih karata za predstave namenjene odraslim, za našu najverniju publiku, a kupljeno je pedesetak sezonskih karata, a na osnovu ovog iskustva, nastavićemo sa ovom praksom. Stvorena je jedna pozorišna publika, koja je verna i ne smeta joj što je predstava neobična, kao što je bila ona kruševačkog pozorišta „Svaki put kao da je prvi“ gde je priča tekla uz neki nesvakidašnji scenski pokret.

[wonderplugin_slider id=95]

 

– Svi glumci iz raznih gradova su pohvalili našu publiku kao kulturnu, nije bilo zvonjave telefona, ustajanja i šetanja tokom predstave. Posebno je pohvalno, što su svi osetili interakciju sa publikom, što je za glumce zuzetno važno.

– Izdvojila bih predstavu „Lovci na miraz“ produkcije „Prizor“ iz Beograda, u kojoj glumi Ivan Bekjarev, a njegovo ime je privuklo publiku. Priča je jedna lagana komedija, a naš poznati glumac je dominirao u predstavi i publika se, baš onako od srca smejala.

– Ostale trupe su odradile predstvo najbolje što znaju i sve je to diglo nivo same manifestacije. Od dečijih predstava najviše se dopao igrokaz „Cvrčak i mrav“ teatra „Dodir“ iz Beograda, priča sa jednom lepom poukom, živopisnom scenografijom, a kod nje smo imali i najveću posetu, 230 gledalaca.

– Danas, 15. aprila u Galeriji KC u 19 časova biće otvorena izložba crteža „Enterijeri“ Tamare Žderić iz Beograda, mlade umetnice koja je trenutno na doktorskim studijama, a do sada je priredila 39 samostalnih izložbi, širom zemlje, ali i u inostranstvu.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here