Najpoznatiji novosadski silovatelj ponovo na slobodi

2755
Foto: RTV/Arhivski snimak

Dušan Murgaški – Pikaso (59) iz Novog Sada, višestruko osuđen za silovanja, na slobodi je od 30. novembra 2018. godine, saopštio je Igor Jurić, otac ubijene Tijane Jurić.


Iza sebe ima tri dokazana silovanja, između ostalog i devojčice od 14 godina.

Više puta osuđivan za silovanje

Zbog ovih dela odležao je dva puta po deset godina, sa manje od mesec dana na slobodi između dve robije. Policija je ranije saopštila da je Murgaški osuđivan i za druga dela.

Policija je inače 1. decembra 2008. godine, nakon višednevne potrage uhapsila Pikasa, osumnjičenog da je 22. novembra 2008. godine ušao u stan sredovečne Novosađanke i silovao je. To se dogodilo samo mesec dana nakon što je manijak odležao prvu 10-godišnju kaznu za silovanje.

Prethodno, prva Pikasova žrtva bila je spremačica u jednoj novosadskoj školi.

Silovao devojčicu u školi

On je žrtvu presreo je u dvorištu, odvukao je u okolno žbunje i silovao. Istog dana je identifikovan i uhapšen. Tada je osuđen na zatvorsku kaznu koja mu je istekla u julu 1998. godine.

Svega tri meseca kasnije, Murgaški je ponovio silovanje. Polovinom oktobra 1998, tragajući za sledećom žrtvom, ušao u jednu novosadsku školu. U školskom hodniku naleteo je na, tada četrnaestogodišnju učenicu D. S. koju je pod pretnjom odvukao u školski toalet, gde ju je silovao.

Nakon silovanja, Murgaški je i tada pobegao sa lica mesta, ali je ubrzo uhapšen i osuđen na višegodišnju zatvorsku kaznu. Odležao je dva puta po deset godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here