Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ izlazi u susret čitaocima

641
Narodna biblioteka "Veljko Petrović" u Bačkoj Palanci

BAČKA PALANKA: U skladu sa preporukom Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije, Narodna biblioteka „Veljko Petrović“ od ponedeljka 27. aprila počinje sa radom sa korisnicima u prepodnevnoj smeni od 8 do 13 časova.

Kako je na snazi vanredno stanje, rad sa korisnicima biće organizovan u skladu sa merama zaštite koje je propisala Vlada Republike Srbije. Biblioteka će rad organizovati tako da obezbedi poštovanje svih propisanih preventivnih mera zaštite zaposlenih kao i njenih članova.

Obezbeđene su zaštitne maske, rukavice i sredstva za dezinfekciju. Čitaonica neće raditi dok ne prođe vanredno stanje, a direktan pristup knjižnom fondu neće biti moguć. Mole se svi oni koji vraćaju i uzimaju knjige da ih odlože na za to predviđeno mesto i drže propisno rastojanje.

„Preporučujemo svim članovima da prate rad biblioteke na našem sajtu i putem društvenih mreža gde mogu dobiti preporuke o najnovijim izdanjima i dešavanjima u kulturi“ – rekao je direktor Narodne biblioteke „Veljko Petrović“, Miladin Zorić i dodao:

“Obeležavamo svetski dan knjige i godišnjicu rođenja velikog srpskog pisca Meše Selimovića koji je rođen 26. aprila 1910. godine u Tuzli. Podsetićemo se na njegova najznačajnija dela: „Derviš i smrt“(1966.god.), „Tvrđava“(1970.god.), „Ostrvo“ (1974.god.)“.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here