Nastupili na dve regate u Sloveniji

Mladi kajakaši „Elita“ imali nastup na internacionalnoj sceni

1136

Najmlađi kajakaši „Elita“ nastupili su na dve regate u Sloveniji i to sa četiri članice šampionskog četverca.


U pitanju su regate „Kapris 2019.“ u Kopru i klupska regata „Adria“ u Ankaranu. Trener bačkopalanačkih kajakaša Branislav Miškov napominje da su sve četiri kajakašice, Adrijana Duvnjak, Nevena Sič, Rada Rađenović i Lena Rokvić ostvarile sjajne rezultate i tako na pravi način predstavile svoj klub, sredinu i svoju državu.

[wonderplugin_slider id=177]

 

Nisu mlade Palančanke nastupile samo u trci četveraca, već i u jednosedima i dvosedima gde su ostvarile izuzetno zapažene plasmane. Na regati u Kopru su pored Srbije i Slovenije, učestvovali i kajakaši iz Italije, Poljske, Češke, Slovačke, Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Što se tiče osvojenih medalja na internacionalnoj regati u Kopru osvojeno je šest odličja, po dva zlata, srebra i bronze. Zlatne medalje osvojio je kadetski dvosed na 500 metara Adrijana Duvnjak – Nevena Sič i ista posada u juniorskom dvosedu na 200 metara. Dve srebrne medalje pripale su Adrijani Duvnjak u kadetskom jednosedu na pola kilometra i kadetskom dvosedu na istoj deonici Rada Rađenović – Lena Rokvić.

Bronzana odličja su uzeli Adrijana Duvnjak u kadetskom jednosedu na najkraćoj deonici i dvosed juniorki na 200 metara Rada Rađenović – Lena Rokvić.

U KK „Elit“ se zahvaljuju prijateljskom klubu „Žusterna“ iz Kopra koji je pokazao veliko gostoprimstvo kajakašima iz Bačke Palanke.

– Po završetku regate „Kapris 2019.“ našoj ekipi je usledio poziv da budemo gosti i u obližnjem Ankaranu na njihovoj klupskoj regati u organizaciji tamošnjeg KK „Adria Ankaran“. Poziv smo sa zadovoljstvom prihvatili i nismo se pokajali. U Ankaranu smo učestvovali u trkama jednoseda i dvoseda na pola kilometra i takođe smo ostvarili odličan rezultat, kaže Branislav Miškov.

[wonderplugin_slider id=173]

 

U Ankaranu su „Elitovci“ osvojili četiri medalje, jedno zlatno, dva srebrna i jedno bronzano odličje. Zlatni je bio dvosed kadetkinja na 500 metara Adrijana Duvnjak – Nevena Sič, a dva srebra su osvojili Adrijana Duvnjak u kadetskom jednosedu na 500 metara i dvosed kadetkinja na istoj deonici Rada Rađenović –Lena Rokvić, dok je bronza pripala Neveni Sič u kadetskom jednosedu na istoj deonici.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here