Neistinama uznemirili javnost i porodicu Nikolajević iz Bačke Palanke

17218

Dana 02. aprila 2020. godine u Bačkoj Palanci je preminuo istaknuti sportski radnik Vojislav Nikolajević. S obzirom na veliki doprinos koji je Vojislav dao razvoju odbojke u Vojvodini ova vest se brzo prenela u sportskoj javnosti.

Nažalost, minulih dana su pojedini mediji neistinito povezali smrt  Vojislava Nikolajevića sa aktuelnim virusom covid – 19. Ovo je veoma potreslo porodicu Nikolajević koji su našoj redakciji uputili pismo sledeće sadržine, koje prenosimo u celosti.


 

„Jako teški trenuci za jednu porodicu su kada ostane bez člana svoje porodice.

Dana 2. aprila, na našu veliku žalost, preminuo nam je suprug, otac i deda Vojislav Nikolajević.

U ovakvim trenucima, kada i sami ne možemo da se pomirimo sa smrću našeg Voje, zadesila nas je nova trauma, koju smo pročitali na internet portalima Alo rs, RTV Vojvodina, Objektiv.rs kao i na zvaničnom sajtu OSS od 21.04.2020. godine.

Napisali su da je Vojislav Nikolajević preminuo od posledica korone virusa što apsolutno nije tačno. Pacijenti koji boluju od korona virusa smeštaju se u bolnice, na respiratore. Naš Vojislav je umro u svojoj kući, pred našim očima, uz veoma požrtvovane radnike hitne medicinske pomoći Bačka Palanka, koji su dali maksimum u njegovoj reanimaciji.

Dana 1. aprila, Vojislav se javio u Urgentni centar u Novom Sadu, gde je prvo pregledan na samom ulazu u zgradu kako bi se utvrdilo da nema simptome korona virusa. Tada je utvrđeno da je test bio negativan. Nakon toga je poslat na hirurgiju i kasnije kod interniste. Isti dan je pušten kući, u izveštaju je napisano da se sutra javi izabranom lekaru radi daljeg lečenja. Na žalost, sutradan je preminuo.

Takođe, Voja se za života pridržavao svih mera Vlade Srbije od kada su počele mere za zaštitu građana od korona virusa.

Ovakvom neistinom gore pomenuti mediji doveli su nas u veoma tešku situaciju, kako na emotivnom, tako i na socijalnom nivou. Ne samo našu porodicu, već i Odbojkaški klub Panonija, koji radi na teritoriji Bačke Palanke.

Svim pomenutim internet portalima smo uputili demanti uz zahtev da se neistinit tekst ukloni iz javnosti. Neki su to odmah i uradili.

Ovom prilikom želimo da obavestimo javnost da Vojislav Nikolajević nije umro od posledica korona virusa. Ne želimo da bilo ko uznemirava, ni nas, a ni javnost neistinitim pisanjem“.

Porodica Nikolajević

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here