Neophodno više novca za unapređenje energetske efikasnosti

451

BAČKA PALANKA: Sednica Opštinskog veća održana je danas u maloj sali Skupštine opštine Bačka Palanka. 


Članovi veća usvojili su izveštaj o radu Opštinske uprave Opštine Bačka Palanka za 2018. Načelnica Opštinske uprave Rajka Pojužina istakla je da je u prethodnoj godini unapređen rad pisarnice tako što je uvedena elektronska pisarnica.

Iscrpnim izveštajem o radu svih odeljenja Opštinske uprave, izvestilac Rajka Pojužina upoznala je članove veća sa svim ostvarenim poslovima u protekloj godini.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Ono što je istaknuto kada je u pitanju Odeljenje za naplatu javnih prihoda je da je u potpunosti izvršena naplata javnih prihoda u skladu sa planom za 2018. godinu.

Većnici su na današnjoj sednici usvojili i Izveštaj o realizaciji sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine. Prošle godine za zaštitu životne sredine opredeljeno je nešto više od 22 miliona dinara, a izvršeno je nepunih 18 miliona dinara.

„Oko 90 posto ovih sredstava realizovano je preko JKP „Komunalprojekt“, istakao je izvestilac Vojislav Zubac.

Značajni deo sredstava opredeljen je i za unapređenje energetske efikasnosti što je pohvaljeno od strane većnika. Kada je u pitanju unapređenje energetske efikasnosti objekata Vojislav Zubac istakao je da je neophodno u narednom periodu opredeliti značajna sredstva za zamenu stolarije na javnim objektima u Bačkoj Palanci (ustanove, škole…) jer se na taj način postižu značajne uštede grejanja.

„Projekat za zgradu Opštine je već završen, neophodno je obezbediti sredstva. Uštede koje se postižu na taj način su velike i uočljive već nakon godinu dana“, dodao je Zubac.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here