Nepobedivi: Đoković sedmi put u finalu AO

Brže od Nadala do novog finala. Sledi teniski klasik

481

Boriće se Novak Đoković za sedmu rekordnu titulu na Australijan Openu! Najbolji teniser sveta je za samo sat i 23 minuta savladao Luku Puja sa 6:0, 6:2, 6:2.


Zadržao je Srbin oreol nepobedivosti u polufinalima turnira u Melburnu, pa će se sedmi put boriti za trofej. Igraće Novak za trofej u Australiji prvi put od 2016.

Ukoliko savlada Rafaela Nadala u velikom finalu, Đoković će biti najtrofejniji teniser na prvom Gren slemu u sezoni, pošto će prevazići Roja Emersona i Rodžera Federera.

Novak je nadigrao Puja u svakom smislu. Na momente se nije činilo da je reč o polufinalu jednog od najvećih teniskih turnira. Odlično se kretao Srbin, ritern mu je bio ubojit, udarci duboki i precizni, pa je lako došao do trijumfa.

Koliko je siguran bio prvi teniser sveta pokazuje i podatak da je napravio samo pet neiznuđenih grešaka, uz 24 vinera.

U mnogome mu je pomogla i slaba igra Francuza, koji je vrlo loše servirao. Puj je meč završio sa 27 grešaka i 18 direktnih poena. Bilo je to prvo Gren slem polufinale francuskog tenisera, koje sigurno neće upamtiti po dobrom.

Meč je počeo na najbolji način po Novaka Đokovića, koji je prvi poen osvojio asom. Ipak, nije se uplašio Puj. Odlično se kretao Francuz, forhend mu je bio dubok i prodoran, pa je Srbin morao da zaradi svaku poen kako bi došao do prvog gema.

Ipak, stegnut je bio Francuz kada je servirao, pa je bez većih problema Novak došao do 40:15. Uspeo je uporni Puj, ponovo forhendom, da spase brejk lopte. Kada se igra razvijala u prednosti je bio Đoković, pa je pogođenom paralelom došao do nove prilike za brejk. I dobio ju je na poklon – duplom servis greškom rivala.

Potvrdio je brzo Srbin brejk, pošto je svoj servis gem dobio sa nulom.

Ponovo se mučio Francuz na svoj servis. Nije uspevao da pogodi iz prve, a i kada je to bio slučaj Đoković je odlično riternirao. Pokušavao je Puj da se izbori u razmenama, ali je suviše grešio, pa je Novak iskoristio drugu brejk loptu za 4:0.

Nikakve šanse nije davao najbolji teniser sveta rivalu na svoj servis, pa je još jedan gem dobio sa nulom.

Kao da Puj nije mogao da se oslobodi pritiska do kraja seta. I kada je uspevao da vrati lopticu u igru, Novak bi bez mnogo problema uspostavljao kontrolu, posle čega je Francuz često grešio. S obzirom na fazu takmičenja, Đoković je neočekivano lako došao do prvog seta – 6:0.

Siguran je na svoj servis Đoković. Apsolutno je dominirao u svakom segmentu igre Srbin, pa je lako dobio prvi gem u drugom setu.

Iako se Puj i dalje mučio sa prvim servisom, pokazao je makar na momente da se nije slučajno našao u polufinalu, pa je došao do prvog gema na meču.

Razigravao se Francuz, pa je uzeo dva poena Novaku, za nadu da može više. Ipak, Đoković je bio izuzetno precizan, te je poveo sa 2:1.

Katasrtrofalno je servirao Puj – ubacivao je samo 45 odsto prvog servisa, dok je na drugi po pravilu gubio poene. Narvano, nije mu odgovarao ni odličan ritern Srbina, koji je rano došao do novog brejka.

Radio je šta je hteo najbolji teniser sveta. Trudio se da maksimalno skrati poene, pa je potvrdio brejk bez ikakvog problema – 4:1.

Odlično se kretao Novak, udarci su mu bili duboki i precizni. Nijednog momenta nije mogao da mu zapreti rival, koji je osvojio samo tri poena na servise Đokovića u drugom setu.

Koliko je dominantan bio Srbin pokazuje i podatak da je napravio samo jednu grešku, pa je brejkom u desetom gemu dopšao do drugog seta.

Znao je Puj da mora da ide na sve ili ništa početkom trećeg seta. To je i rezultiralo nešto većom borbom, ali samo u prva dva gema.

Čim je Novak zapretio, Puj je počinjao da greši pa je posle samo 19 minuta bilo 4:1. Rutinski je potom Srbin priveo meč kraju, pa je uz još jedan brejk došao do pobede.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here