Bićemo teško osvojiva ekipa

Nova Gajdobra dobila još jedan odbojkaški klub – OK "Volujak"

1411

Nova Gajdobra, malo selo u bačkopalanačkoj opštini sa dugom odbojkaškom tradicijom, krajem maja ove godine je dobila još jedan odbojkaški klub.


Pored OK „Soko“, tu je sada i OK „Volujak“. U novom odbojkaškom klubu trenira dvadesetak dece iz Nove Gajdobre i Gajdobre, a trener je Dragoljub Savić.

– Klubu smo ime dali ime po hercegovačkoj planini Volujak. Ime je zanimljivo, jer je to nepristupačna, strma i teško osvojiva planina. Stoga smo simbolično želeli da naša ekipa bude teško osvojiva. Trenutno u našem klubu trenira dvadesetak devojčica iz našeg sela i Gajdobre od 2006. do 2009. godine, kaže Savić.

Prema njegovim rečima, OK „Volujak“ planira da se od jeseni uključi u takmičenje pionirske lige Vojvodine.

– Mada pola ekipe trenira oko godinu dana, a druga polovina tek u poslednjih nekoliko meseci, planiramo da se od jeseni takmičimo u pionirskoj ligi Vojvodine. Deca su jako talentovana, a predvodi ih Milica Maksimović, izvanredno talentovana devojčica za sve sportove.

Ono što je mene prijatno iznenadilo, to je da se pojavio veliki kvalitet i talenat kod odbojkašica iz Gajdobre što do sada nije bilo svojstveno. Te devojčice predvodi Ana Dutina, a iz Gajdobre ih u našem klubu trenira njih dvanaestoro. Od mlađih bih izdvojio Lanu Ivanišević koja je izuzetno talentovana odbojkašica, iako ide tek u drugi razred, naglašava trener OK „Volujak“ Dragoljub Savić.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here