Održano revijalno takmičenje iz poznavanja saobraćaja

U Novoj Gajdobri

924

U okviru manifestacije „Dani Svetog Vasilija Ostroškog“ koja je od 8. do 13. maja 2018. godine održana u Novoj Gajdobri, u četvrtak, 10. maja 2018. godine u Osnovnoj školi „Aleksa Šantić“ – Odeljenje u Novoj Gajdobri održano je revijalno takmičenje učenika ove škole iz poznavanja saobraćajnih propisa, kao i vožnja na poligonu.

Revijalno takmičenje učenika organizovali su profesor tehničkog i informatičkog obrazovanja Jelena Fodora i Dušan Tankosić, član Saveta za bezbednost saobraćaja Opštine Bačka Palanka, uz podršku Saveta Mesne zajednice Nova Gajdobra.

Na takmičenju, učenici su najpre radili test provere znanja o saobraćajnim propisima i znakovima, nakon čega je usledila vožnja na poligonu, koja je zbog loših vremenskih uslova održana u fiskulturnoj sali.

Cilj ove i sličnih akcija je da se učenicima omogući što kvalitetnija edukacija o bezbednom ponašanju u saobraćaju. Održavanje ovakvih akcija predstavlja kontinuirani oblik saobraćajne edukacije dece, zahvaljujući kojoj se razvija svest najmlađih o saobraćajnoj kulturi, što značajno doprinosi povećanju bezbednosti dece u saobraćaju. Učenici su na ovom revijalnom takmičenju pokazali zavidno znanje i spretnost iz oblasti saobraćaja.

Samo takmičenje je veoma specifično, jer je prisutna uska povezanost naučenih veština sa praktičnim životnim potrebama učenika, kao i visok nivo motivacije za dalje vežbanje i usavršavanje učenika.

Prvo mesto u kategoriji od I do III razreda osvojio je Milorad Majstorović, drugi je bio Matej Savčić, dok je treće mesto pripalo Miodragu Albijaniću. Najbolji rezultat u kategoriji od IV do VIII razreda postigla je Milosava Radović, drugo mesto zauzela je Marija Ivezić, dok je treće mesto zauzeo Nikola Ćulibrk.

Pored zahvalnica za učešće, najbolji pojedinci su uz diplomu, nagrađeni prigodnim nagradama, koje je obezbedio Savet MZ Nova Gajdobra.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here