Novi projekat za razvoj turizma u opštini Bačka Palanka

1856

Na 101. sednici Opštinskog veća održanoj danas (15.08.) u zgradi Skupštine opštine Bačka Palanka doneta je odluka o izradi projektno-tehničke dokumentacije za privođenje nameni objekata oko Sremske kuće u Neštinu i zaključak o izradi plana kapitalnih investicija Opštine Bačka Palanka.


Opština Bačka Palanka konkurisala je za bespovratna sredstva koja dodeljuje AP Vojvodina za finansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala Vojvodine. Sa ovim sredstvima u planu je izrada projekta za privođenje nameni objekata oko Sremske kuće u Neštinu.

Radi se, između ostalog, o dve replike ove kuće koje bi, uređene, bile pogodne za različite manifestacije, a sve u cilju razvoja turističkog potencijala u Neštinu, ali i u celoj Bačkoj Palanci.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Za izradu projekta neophodno je 995.000 dinara, a iznos u celosti finansira Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam.

„Očekujemo da nakon realizacije ovog projekta Sremska kuća zasija u punom sjaju i poboljša turističku ponudu Bačke Palanke“, rekao je zamenik predsednika Opštine Bačka Palanka, Aleksandar Borković.

Formiranje timova za izradu planova kapitalnih investicija

Izrada plana kapitalnih investicija ima za cilj utvrđivanje prioriteta kad je u pitanju Opština Bačka Palanka. Svi poslovi na izradi plana realizovaće se u skladu sa Pravilnikom o pripremi plana kapitalnih investicija koji će se naknadno usvojiti. To će se sprovesti formiranjem radnih timova.

„Radni timovi imaće koordinatore, a postojaće tri takva tima – jedan za selekciju projekata, drugi tim za finansijsku analizu i treći za izradu nacrta plana kapitalne investicije. Ovo je nešto što će olakšati izrade odluka o budžetu, kao i o rebalansu budžeta, ali i lakšu realizaciju svih kapitalnih investicija“, rekla je izvestilac Maja Pilipović.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here