Novi Sad za lečenje dece u inostranstvu dao 10 miliona dinara

462
Foto: 021

Grad Novi Sad je iz svog budžeta izdvojio 10 miliona dinara za lečenje dece u inostranstvu.


Ovaj novac će biti prebačen u Budžetski fond, koji je osnovan kako bi se obezbedila dodatna finansijska sredstva za lečenje pacijenata za koje RFZO ne može da obezbedi dovoljan iznos od uplate doprinosa za obavezno zdravstveno osiguranje.

[wonderplugin_slider id=64]

 

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ministar zdravlja Zlatibor Lončar potpisali su danas Ugovor o donaciji.

„Ovaj ugovor potpisan je u ime svih Novosađana, a Grad je obezbedio 10 miliona dinara kao podršku lečenju naših najmlađih sunarodnika u inostranstvu. Zahvaljujući građanima i odgovornoj politici upravljanja javnim finansijama, bili smo u mogućnosti da udvostručimo iznos u odnosu na prethodne dve godine kada smo donirali po pet miliona dinara. Pozivam i druge lokalne samouprave da se, u skladu sa svojim mogućnostima, priključe i pomognu onima kojima je to potrebno“, rekao je Vučević.

Fond je do sada poslao na lečenje više od 140 mališana, preko 250 uzoraka krvi poslato je u laboratorije u inostranstvu, da bi se utvrdila dijagnoza, i doveo je na desetine stranih stručnjaka da pomognu pacijentima u Srbiji.

Kako je najavio Lončar, već u prve dve nedelje januara 2019. godine troje, četvoro dece iz Novog Sada će otići u inostranstvo na lečenje.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here