Novosađanin upecao soma od 80 kilograma kod Žeželjevog mosta

860
Foto: Srđan Grbić

Novosađanin Aleksandar Stijaković upecao je juče oko 11 časova kod Žeželjevog mosta soma kapitalca od oko 80 kilograma.


Foto: 021

Posle 40 godina pecanja, Aleksandar je dočekao svoj najveći ulov – kapitalca od oko 80 kilograma i dužine 1,96 metra. Kako kaže ovaj šezdesetpetogodišnjak, ribu je jedva upecao uz pomoć prijatelja i pecaroša Martina.

Kako kaže za 021.rs srećan je zbog ulova. Soma je upecao na durboka i pijavicu, a borba da se izvuče som bila je velika.

„Kad je zapec’o, ja sam ga povukao jedno 10 metara, mislio sam da je otpao. Ali kad je počeo da driluje, mašinica da proklizava, onda smo videli da je veliki i cenili smo ga na jedno petnaestak kila. Upecao mi se i na drugi štap, Martin je odsekao strunu, kako se som ne bi upetljao. Onda sam se ja odsidrio, jedno 100 metara me je odvukao, i kad sam video da ne mogu da ga izvučem, zovn’o sam Martina, koji je došao za tri-četiri minuta i tu smo počeli da ga vadimo. Odvukao nas je jedno 200-300 metara od mesta gde smo ga upecali, a onda se izdigao na površinu. Tek sad postajem svestan šta sam upecao“, priča Aleksandar.

Kako dodaje, još uvek ne zna šta će uraditi sa ovim kapitalcem.

Prošle godine Predrag Radosavljev je upecao soma teškog 105 kilograma i dugačkog 2,5 metara, takođe kod Žeželjevog mosta.

[wonderplugin_slider id=22]

 

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here