Novosadska Betanija na proleće u novom ruhu

1014
Foto: Pixabay

NOVI SAD: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obišao je danas radove na Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, gde je započeta rekonstrukcija lamela B i C, ukupne površine 2.600 kvadratnih metara, za šta je Pokrajinska vlada izdvojila 190 miliona dinara. 


Reč je o radovima koji su počeli još 2008. godine u vreme bivše Pokrajinske vlade, tokom čijeg je mandata pronevereno, prema nalazu sudskog veštaka 300 miliona dinara.

„Započeli smo radove na rekonstrukciji ove klinike koji su trebali da budu završeni pre deceniju. Izdvojili smo sredstva i završićemo ovaj posao na proleće 2020. godine. Ovo je jedna od najvećih i najvažnijih klinika, cilj nam je da je opremimo najsavremenijom opremom i da što pre bude puštena u funkciju“, istakao je predsednik Mirović.

[wonderplugin_slider id=173]

 

„U toku su i radovi i nabavka opreme za više klinika Kliničkog centra Vojvodine. Imaćemo i ugovor za izgradnju blokova B i C Kliničkog centra u naredna dva meseca, a u toku su i radovi na Internoj klinici“, dodao je predsednik Mirović.

Za protekle tri i po godine, kako je naglasio, urađen je veliki posao u zdravstvenom sistemu, i kroz nabavku najsavremenije opreme i kroz rekonstrukciju većine klinika, ali i kroz poboljšanje materijalnog položaj zaposlenih.

„Zadovoljan sam jer smo uspeli da promenimo stvari u zdravstvenom sistemu AP Vojvodine. Ova oblast godinama je bila na marginama, imamo još mnogo posla jer uslovi za rad i lečenje pacijenta u pojedinim klinikama nisu bili dostojni 21. veka“, istakao je Mirović.

„Uporedo s pripremom i planom izgradnje i početka radova na ovom objektu uradili smo i potpunu rekonstrukciju porodilišta, koje je bilo u izuzetno lošem stanju, a koje sada odgovara svim standardima“, izjavio je pokrajinski sekretar za zdravstvo prof. dr Zoran Gojković.

„Poražavajuće je da je za dve godine rada koliko su trajali radovi, započeti 2008. godine, i deset godina čekanja utrošeno 14 miliona evra za nikad završen objekat“, istakao je sekretar Gojković.

[wonderplugin_slider id=104]

 

Upravnik Klinike za ginekologiju i akušerstvo dr Đorđe Ilić izjavio je da će u rekonstruisanom delu Klinike biti smeštena operativna, opšta i urgentna ginekologija i poluintenzivna i intenzivna nega.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here