O uspehu porodice Dangubić iz Gajdobre

U susret 200. emisiji "Biznis monitor", ponedeljak 18.06. od 15:30 časova

5780
NOVI SAD: Kako uspeti u Srbiji? Kako doći do novca za početak biznisa? Koji su problemi preduzetnika? Odgovore na ta pitanja, ali i mnoga druga, već četiri godine, uspešno pronalaze urednik emisije „Biznis monitor“ Radio-televizije Vojvodine Aleksandar Đivuljskij i novinar i voditelj Borislav Despotović. Kako sami vole da kažu, emisija je namenjena preduzetnicima, ali je gleda i „običan svet“, jer je u njoj rečnik ekonomije „preveden“ na srpski jezik.
Jubilarna 200. emisija „Biznis monitor“, koju pripremaju za ponedeljak, 18. jun, u 15.30 časova, na Prvom programu Radio-televizije Vojvodine, govoriće, između ostalog, i o poslovnom uspehu porodice iz vojvođanskog sela Gajdobra.
RTV (A.Gusman)

„Reč je lepoj i poučnoj biznis priči – kako se od ničega dođe do nečega, ali ne preko noći, nego za 34 godine. Za jubilarnu emisiju, u okviru rubrike „Kako uspeti u Srbiji?“,namenski smo izabrali priču o uspehu porodice Dangubić iz Gajdobre, čija firma ima, čak, 280 zaposlenih. Inače, u tom delu emisije akcenat je na privrednicima, koji su porodični i koji neguju prave vrednosti“, istakao je urednik emisije „Biznis monitor“Aleksandar Đivuljskij.

Emisiju, međutim, ne čine samo pozitivni primeri u preduzetništu.

„Mi ne pravimo lakirane emisije, ne ulepšavamo stvarnost, u tome je njena vrednost. Pohvalimo sve što je dobro, ali i kritikujemo ono što nije. Ne možemo, na primer, da kažemo da su porezi mali, kada nisu. Sa druge strane, nikada nije bilo ovoliko konkursa, na kojima može da se dobije novac za početak biznisa“, naglasio je novinar i voditelj emisije „Biznis motor“ Borislav Despotović.

Upravo je konkursima posvećena rubrika „Decenija preduzetništva“, koja je nastala u saradnji sa Ministrastvom privrede, a u okviru koje se, kroz primer firme koja je dobila novac na nekom konkursu, najavljuje novi konkurs.

„Odemo direktno u firmu koja je dobila novac i razgovoramo o tome kako su oni te pare iskoristili, da li su im pomogle, da li su zadovoljni, koje su im zamerke“, objasnio je Despotović, koji je za rođendansku epizodu najavio i zanimljive intervuje sa novinarima iz drugih medija, „specijalistima“ za privredu.

Urednika emisije „Biznis monitor“ Aleksandra Đivuljskija, novinara i voditelja Borislava Despotovića i producenta Ratka Vujičica, povodom značajnog jubileja, danas je primio generalni direktor Radio-televizije Vojvodine dr Miodrag Koprivica, koji je slavljeničkom timu čestitao na na uspehu prvih 200 epizoda i poželeo, barem, još toliko novih, naglasivši da je reč o emisiji koja je ujedno i informativna i edukativna, što i jeste jedan od zadataka javnog servisa.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here