Od juče skuplja voda za 10 odsto

1142

BAČKA PALANKA: Od 1. jula poskupela je cena kubnog metra vode i otpadnih voda i veća je za domaćinstva u Bačkoj Palanci, saopšteno je iz Javnog komuanlanog preduzeća „Komunalprojekt“.


U Bačkoj Palanci od juče kubni metar pijaće vode sa prethodnih 53.19 dinara, a otpadne vode 26,46 dinara poskupeo je za 10 odsto. Ovo ne važi za privredu i pravna lica, jer oni već plaćaju vodu skuplje, pa se iz godine u godinu poskupljenjem vode za individualne potrošače nastoji da se cena izjednači.

To je i po slovu zakona koji neće više da toleriše dvojne cene. Komunalci napominju da od početka jula nije poskupelo iznošenje smeća koje po domaćinstvu iznosi 408,36 dinara mesečno.

[wonderplugin_slider id=26]

 

Opštinsko veće u Bačkoj Palanci razmatralo je Izveštaj o poslovanju JKP „Komunalprojekt“ u prvom tromesečju ove godine, a konstatovano je, između ostalog, da je ostvarena minimalna dobit. Za razliku od prošle godine kada je na kraju marta gubitak iznosio 11,5 miliona dinara ovo je, vele nadležni, pomak u poslovanju.

– Pijaća vodu koju mi prerađujemo u našoj fabrici vode u Bačkoj Palanci i distribuiramo potrošačima biološki i hemijski je ispravna i kvalitetna što pokazuju sve analize koje se redovno vrše u naše dve laboratorije, ali i nadležne institucije – kaže Aleksandar Bogunović, direktor „Komunalprojekta“.

– Bačka Palanka ima dovoljno vode, ali da bi tako i ostalo potrebno je stalno ulagati u nove duboke bunare, rekonstrukciju vodovodne mreže, a posebno u opremu za preradu vode u selima. Poslovna jedinica „Voda“ kao i prethodnih godina i sada iskazuje najveći gubitak, a razlog je neekonomska cena isporučene pijaće vode.

Постави одговор

Please enter your comment!
Please enter your name here